FBI spune că hackerii nord-coreeni au dat atacul la criptomonede
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Regimul de la Phenian își procură valuta cu ajutorul hackerilor
Regimul de la Phenian își procură valuta cu ajutorul hackerilor
Dacă cineva se întreabă de unde și cum procură Coreea de Nord valută, răspunsul este că regimul de la Phenian beneficiază de sprijinul unor grupări de hackeri.

Mai precis, două grupuri de hackeri cu legături în Coreea de Nord au fost responsabile pentru furtul a 100 de milioane de dolari în urma atacului asupra unui serviciu de criptomonede anul trecut, a declarat luni Biroul Federal de Investigații.

Grupurile Lazarus și APT38 au comis atacul din iunie asupra serviciului Horizon Bridge al specialistului în blockchain Harmony, cu sediul în SUA, a precizat FBI într-un comunicat.

Horizon este un exemplu de software care permite trecerea token-urilor criptografice între diferite blockchains. Astfel de poduri cross-chain au devenit anul trecut o țintă ușoară pentru hackeri, cu active criptografice în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari furate în 13 atacuri separate ale podurilor, potrivit Chainalysis.

Pe 13 ianuarie, grupările de hackeri care au legături cu Coreea de Nord au folosit un protocol de confidențialitate numit Railgun pentru a spăla Ether în valoare de 60 de milioane de dolari, a declarat FBI. O parte din această sumă a fost trimisă la mai multe burse criptografice și convertită în Bitcoin, a precizat biroul.

Changpeng Zhao, fondatorul celei mai mari burse criptografice din lume, Binance Holdings Ltd., a declarat săptămâna trecută pe Twitter că firma sa a ajutat platforma Huobi să înghețe o parte din fonduri și să recupereze 124 de Bitcoini.

Lazarus a fost, de asemenea, acuzat pentru atacul asupra Ronin Bridge, în valoare de 600 de milioane de dolari. 

Anul trecut Rezerva Federală a SUA (Fed) avertiza băncile în privinţa riscurilor asociate cu implicarea în sectorul cripto-activelor.

Deşi acest domeniu "prezintă potenţiale oportunităţi" pentru bănci, pentru clienţii lor şi pentru sistemul financiar, "activităţile legate de cripto-active ar putea de asemenea prezenta riscuri legate de siguranţă şi soliditate, protecţia consumatorului şi stabilitatea financiară", consideră Fed.

Autoritatea de reglementare dă asigurări că "monitorizează cu atenţie" evoluţiile din acest sector, "ţinând cont de riscurile ridicate legate de cripto-active". Băncile care vor să desfăşoare activităţi în sectorul cripto-activelor trebuie să informeze din timp Fed în privinţa unor astfel de planuri. De asemenea, instituţiile bancare trebuie să verifice cu atenţie dacă aceste activităţi sunt legale, înainte de a se implica.

Monedele digitale, cum ar fi Bitcoin şi Ether, nu mai sunt un fenomen de nişă şi în ultimii ani sectorul financiar a început să se implice în acest domeniu. Preţurile criptomonedelor fluctuează semnificativ, iar sectorul este extrem de volatil.

Autorităţile globale de reglementare sunt sub presiune pentru a introduce reguli în acest sector. 

Citește și: Cauțiune record pentru Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel