Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Potrivit unuia dintre autorii studiului publicat în revista Geophisical Research Letters, uraganele și furtunile transferă energia în ocean sub forma unor puternice unde oceanice care, la rândul lor, interacționează cu suprafața dură a solului.
Astfel, se crează o sursă seismică intensă, interpretată de experții în domeniu ca fiind cutremure cu magnitudine mică și medie.
Echipa de cercetători consideră că fenomenul se poate produce atât în Europa de Vest, cât și în Australia de Vest, cele două regiuni îndeplinind criteriile identificate de oamenii de știință pentru ca astfel de cutremure să se înregistreze. Unul dintre acestea a fost definit drept furtună pe platou continental.
Din punctul de vedere al construcției scoarței terestere, aceste platouri sunt parte a continentelor, deși, practic, ele sunt acoperite de ape, formând fundul mărilor. O astfel de platformă se poate întinde pe sute de kilometri depărtare de uscat.
În zona acestor platouri adâncimea apei este relativ mică, iar valurile de furtună lovesc puternic fundul mării. Vibrația se extinde pe întreg continentul și este surprinsă de seismograf.
Citește și Egiptenii știau drumul spre viața de după moarte. Mister descifrat
Drept exemplul, autorii studiului au amintit uraganul Ike, format în bazinul Caraibelor în 2008, și uraganul Bill, care a acoperit Atlanticul de Nord în 2009.
Ambele fenomene au antrenat mișcări telurice de 3,5 grade pe scara Richter. Oamenii de știință americani menționează, de asemenea, că ”asemenea turbulențe ale fundului mărilor”, provocate de furtuni, pot dura de la câteva ore la câteva zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...