Fermierii francezi vor să îl confrunte pe Macron în cadrul salonului agricol de la Paris
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Fermieri, proteste / sursa foto: Wikimedia Commons
Fermieri, proteste / sursa foto: Wikimedia Commons
Fermierii protestatari din Franța au o surpriză pentru președintele lor. Aceștia vor să îl întâmpine pe Macron la un eveniment anual foarte important pentru această industrie.

Fermierii francezi au ieșit din nou vineri pe străzile Parisului, avertizându-l pe președintele Emmanuel Macron că ar trebui să se aștepte la o confruntare atunci când va deschide sâmbătă un important salon agricol.

Fermierii care au protestat în toată Europa au revendicări comune, aceștia cer venituri mai bune, mai puțină birocrație, și denunță reglementările ecologice europene și concurența neloială din partea Ucrainei.

La începutul acestei luni, fermierii francezi au suspendat în mare parte protestele care includeau blocarea autostrăzilor și aruncarea cu gunoi de grajd pe fațadele clădirilor publice, după ce premierul Gabriel Attal a promis noi măsuri în valoare de 400 de milioane de euro, arată Reuters.

 

Protestele reluate de fermierii francezi

 

Protestele însă au fost reluate săptămâna aceasta pentru a pune presiune asupra guvernului astfel încât să își respecte promisiunile, înaintea Salonului agricol de la Paris, un eveniment major în Franța, care atrage aproximativ 600.000 de vizitatori în nouă zile.

"Unii fermieri vor încerca să îl oprească pe președinte Macron să intre la târg. Iar dacă va intra, îi vor perturba plimbarea", a declarat pentru Jean Lefevre, membru al FNSEA, cel mai mare sindicat agricol din Franța.

Vor fi tractoare și aproximativ 2.000 de fermieri care îl vor aștepta pe Macron la târg, a spus Lefevre.

Protestele fermierilor s-au răspândit în întreaga Europă, cel mai recent în țări precum Polonia, Spania și Cehia. Protestele au loc în contextul în care partidele extrema dreaptă, pentru care agricultorii reprezintă un potențial electorat, sunt văzute ca fiind printre favorite la alegerile pentru Parlamentul European din iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel