FIFA a investit aproape 2,8 miliarde de dolari în fotbalul internațional

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Fotbal / sursa foto: Freepik.com / @jcomp
Fotbal / sursa foto: Freepik.com / @jcomp
Investițiile au fost realizate prin intermediul unităților regionale și au vizat construirea sau mentenața infrastructurilor.

FIFA a oferit 2,79 miliarde de dolari asociațiilor și confederațiilor sale membre pentru dezvoltarea fotbalului în primele două cicluri ale Programului de dezvoltare Forward, a anunțat vineri organismal într-un raport, citat de Reuters.

În perioada de până în 2022 inclusiv, aproximativ 80% din fonduri, 2,24 miliarde de dolari, au mers către cele 211 asociații membre ale FIFA, iar restul către confederații și asociații regionale, se arată în raport.

Asociațiile au cheltuit fondurile pentru construirea de noi infrastructuri sau pentru întreținerea celor existente, pentru dezvoltarea competițiilor interne și pentru acoperirea costurilor de funcționare legate de administrație și guvernanță.

FIFA a adăugat că, între 2016 și 2022, au fost aprobate peste 1.600 de proiecte cu "impact pe termen lung asupra fotbalului", aproape o treime dintre acestea fiind legate de infrastructura fotbalistică, inclusiv centre tehnice și stadioane.

Două sesiuni ale programului, un ciclu de trei ani și unul de patru ani, au fost finalizate de când a fost lansat în mai 2016, FIFA oferit bani pentru o gamă variată de proiecte locale.

"Odată cu cel de-al treilea ciclu al programului FIFA Forward Development Programme, avem ocazia perfectă de a reflecta asupra realizărilor programului de la lansarea sa în 2016", a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino.

"Încă de la început, ne-am angajat ca veniturile generate de fotbal să fie folosite în beneficiul sportului nostru în întreaga lume; pentru fete și băieți, pentru femei și bărbați, și ne-am ținut de cuvânt."

FIFA a precizat că asociațiile membre vor primi până la 8 milioane de dolari pentru a-și susține activitățile de dezvoltare în timpul celei de-a treia ediții a programului, care și-a început ciclul de patru ani în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik

pixel