Filiala americană a unei mari bănci din China, atacată de hackeri
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Hackeri
Hackeri
Răufăcătorii cer răscumărări pentru datele filialei americane a Băncii Industriale și Comerciale a Chinei (ICBC), pe care au pus stăpânire.

ICBC Financial Services, unitatea americană a celui mai mare creditor comercial din China în funcție de active, a declarat că au fost afectate o parte din sistemele băncii și că fac demersuri pentru a recupera datele.

În astfel de atacuri, hackerii blochează sistemele unei organizații sau companii și cer o răscumpărare pentru deblocarea acestora, furând adesea și date sensibile, arată Reuters.

Mai mulți experți și analiști în domeniul ransomware au declarat că un grup agresiv de hackeri, numit Lockbit, ar fi în spatele atacului, deși, până joi seară, pe site-ul acestora, unde postează de obicei numele victimelor atacurilor, nu era menționată ICBC. Lockbit nu a răspuns la o solicitare de comentarii trimisă prin intermediul unei adrese de contact postate pe site-ul său.

"Nu vedem prea des o ca bancă atât de mare să fie lovită de un atac ransomware", a declarat Allan Liska, expert în ransomware la firma de securitate cibernetică Recorded Future.

Autoritățile americane s-au străduit să limiteze o serie de infracțiuni cibernetice, în principal atacuri de tip ransomware, care lovesc anual sute de companii din aproape toate industriile. Chiar săptămâna trecută, oficialii americani au declarat că lucrează la limitarea rutelor de finanțare a grupurilor de hackeri care folosesc ransomware prin îmbunătățirea schimbului de informații despre acești infractori în cadrul unei alianțe formate din 40 de țări.

ICBC nu a comentat dacă Lockbit se află în spatele hackerilor. Este obișnuit ca țintele să se abțină de la dezvăluirea publică a numelor grupurilor de infractori cibernetici.

De când Lockbit a fost descoperit, în 2020, grupul a lovit 1.700 de organizații americane, potrivit Agenției americane pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii (CISA). Luna trecută, a amenințat Boeing cu o scurgere de date sensibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...

Fotbalul francez, contract cu Nike de o valoare ”istorică”

Federația Franceză de Fotbal deține unul dintre cele mai...

Amazon va crea 3.000 de locuri de muncă în Franța

Compania americană intenționează să investească în...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Știri despre noile decizii de pensionare, cei 15 mii de...

15.000 de lei, bani de la stat pentru unele familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse...


pixel