ICBC Financial Services, unitatea americană a celui mai mare creditor comercial din China în funcție de active, a declarat că au fost afectate o parte din sistemele băncii și că fac demersuri pentru a recupera datele.
În astfel de atacuri, hackerii blochează sistemele unei organizații sau companii și cer o răscumpărare pentru deblocarea acestora, furând adesea și date sensibile, arată Reuters.
Mai mulți experți și analiști în domeniul ransomware au declarat că un grup agresiv de hackeri, numit Lockbit, ar fi în spatele atacului, deși, până joi seară, pe site-ul acestora, unde postează de obicei numele victimelor atacurilor, nu era menționată ICBC. Lockbit nu a răspuns la o solicitare de comentarii trimisă prin intermediul unei adrese de contact postate pe site-ul său.
"Nu vedem prea des o ca bancă atât de mare să fie lovită de un atac ransomware", a declarat Allan Liska, expert în ransomware la firma de securitate cibernetică Recorded Future.
Autoritățile americane s-au străduit să limiteze o serie de infracțiuni cibernetice, în principal atacuri de tip ransomware, care lovesc anual sute de companii din aproape toate industriile. Chiar săptămâna trecută, oficialii americani au declarat că lucrează la limitarea rutelor de finanțare a grupurilor de hackeri care folosesc ransomware prin îmbunătățirea schimbului de informații despre acești infractori în cadrul unei alianțe formate din 40 de țări.
ICBC nu a comentat dacă Lockbit se află în spatele hackerilor. Este obișnuit ca țintele să se abțină de la dezvăluirea publică a numelor grupurilor de infractori cibernetici.
De când Lockbit a fost descoperit, în 2020, grupul a lovit 1.700 de organizații americane, potrivit Agenției americane pentru securitatea cibernetică și a infrastructurii (CISA). Luna trecută, a amenințat Boeing cu o scurgere de date sensibile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statul român, mai bogat pe...
Începând din octombrie 2022, compania Berkshire...
Piețele financiare sunt conduse, în egală măsură, de...
Bulgaria lasă România în urmă...
Un val de ger năpraznic a lovit Turcia între 10 și 12...
Retailerul de fast fashion Shein a primit aprobarea...
PFA-urile, Întreprinderile...
Începând cu 2025, Guvernul...
Debitul fluviului Dunărea la...
Startup-ul norvegian 1X vrea să...
Pensia socială, cunoscută...
Hidroelectrica alocă 95...
Germania riscă recesiunea...
Masa de Paște din 2025 costă,...
Atac devastator la Sumî unde un...
Guvernul a adoptat o ordonanță...
După haosul de pe piețele...
În cadrul Forumului Educației...
Uniunea Europeană este „profund...
Un cutremur cu magnitudinea 3,3...
Când pui tarife de 145% pe tot...
Resursele globale de uraniu...
Rapid București a dat în...