Finanțele au trei scenarii pentru deductibilitatea de 300 de lei pentru salariul minim
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Oameni pe strada
Oameni pe strada
Ministerul Finanțelor analizează trei variante de acordare a deductibilității de 300 de lei pentru salariații care primesc salariul minim pe economie, intenția fiind ca toți cei 1,8 milioane de salariați să beneficieze de această facilitate.

"Sunt două condiții cumulative: să ai salariul minim pe economie și să ai până în 4.000 lei salariul brut. Noi facem analiză la nivelul Ministerului de Finanțe pentru că presupune un impact bugetar suplimentar pentru bugetul de stat. Interesul nostru este ca cei 1,8 milioane de beneficiari ai salariului minim să aibă aceleași tipuri de facilități. Adică cei 300 de lei să poată să beneficieze ca deductibilitate și să fie netaxați pentru toți cei 1,8 milioane. Am luat în calcul trei scenarii: 4.100, 4.200 și 4.300 și vom decide cât de curând pentru a avea o propunere care să fie sustenabilă și să nu afecteze beneficiile, drepturile celor 1,8 milioane de beneficiari. Termenul este tot data de 1 iulie", a spus Marcel Boloș care a participat la conferința dedicată aniversării a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

El a explicat că, pe lângă salariu, angajații primesc o indemnizație de hrană în valoare de 600 de lei, iar în acest fel venitul urcă de la 3.700 de lei la 4.300 de lei.

Marcel Boloș a mai declarat că la fiecare treaptă, impactul bugetar este de 100 de milioane de lei.

De asemenea, majorarea salariului minim ar avea impact asupra punctului de amendă, însă acest aspect se află în responsabilitatea Ministerului Administrației și Internelor.

"Termenul până la care trebuie să vină cu o propunere este data de 1 iulie, dar cum a spus domnul prim-ministru, valoarea punctului de amendă nu va fi afectată. Deci noi suntem co-inițiatori ai măsurii și va fi o propunere de act normativ. Rândul trecut a fost o ordonanță de urgență prin care valoarea punctului de amendă a rămas la fel", a mai spus Marcel Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel