Consilierii vor încerca să convingă marile bănci americane, care au salvat deja o dată First Republic, să cumpere obligațiuni de la compania din San Francisco la rate peste nivelul pieței, pentru o pierdere totală de câteva miliarde de dolari, mai puțin decât comisioanele Federal Deposit Insurance Corp. asociate cu orice faliment al First Republic, a relatat miercuri CNBC. Ca parte a acestui plan, consilierii au făcut deja rost de posibili cumpărători pentru noile acțiuni, a precizat CNBC, citând surse pe care nu le-a identificat.
Acțiunile creditorului aflat în dificultate au scăzut cu peste 10% în tranzacțiile de dinaintea pieței, după ce au atins un minim record în ședința precedentă.
First Republic se confruntă cu opțiuni din ce în ce mai reduse și dificile pentru a-și redresa activitatea, cu crearea unei "bănci rele" sau cu posibilități de vânzare de active, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu acest subiect, după ce creditorul a arătat amploarea fugii depozitelor în timpul crizei bancare de luna trecută.
Posibilitatea băncii rele este o metodă de tip criză de a izola activele financiare care au probleme.
First Republic a raportat o prăbușire a depozitelor de peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru, în urma celor mai mari turbulențe care au afectat sectorul bancar din 2008 încoace.
Banca s-a clătinat în ultimele săptămâni, în timp ce se confruntă cu o dublă provocare. Una este cea de a-i asigura pe clienți că depozitele lor rămân în siguranță și pe investitori că are lichidități pentru a ieși din criză.
Prăbușirea First Republic Bank face ravagii pe piața americană
First Republic Bank a afișat, joi, o scădere de aproximativ 30%, trăgând după sine acțiunile altor creditori regionali, pe măsură ce se intensifică temerile instalării unei crize bancare.
Indicele S&P 1500 al băncilor regionale a pierdut 1,8%, după ce a cedat mai mult de 15% în ultimele patru sesiuni, unii dintre constituenții săi majori, cum ar fi Western Alliance Bancorp, PacWest Bancorp și KeyCorp, pierzând 10%, ba chiar 20%.
„Vânzătorii atacă băncile pe care le consideră slabe, iar First Republic nu a făcut, din păcate, o treabă foarte bună în a riposta, așa că fondurile speculative continuă să lanseze săgeți”, a comentat Christopher Whalen, președintele Whalen Global Advisors.
Paotrivit datelor firmei de cercetare S3 Partners, fondurile speculative au încasat probabil 3,53 miliarde de dolari în prima parte a lunii martie, majoritatea câștigurilor provenind din dezastrul de la începutul săptămânii, marcat de efectul falimentului Silicon Valley Bank (SVB). Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...