Revenind la neîncrederea sa față de aceste investiții riscante, șefa BCE a citat exemplul propriului său fiu, care a "ignorat total" avertismentele, o atitudine care l-a costat ceva.
Părinții nu ți-i alegi, nici familia. Dar uneori este mai bine să asculți sfatul financiar al mamei tale, mai ales dacă este una dintre figurile centrale ale economiei europene. Invitată la o întrevedere cu studenții din Frankfurt, șefa Băncii Centrale Europene (BCE) a vorbit despre criptomonede. Christine Lagarde a vorbit deschis despre îndoielile sale privind utilitatea și siguranța acestor active. Iar ca argument suprem a citat exemplul propriului său fiu.
Întrebată, de un tânăr, ce părere are despre criptomonede, fostul ministru francez a oftat oarecum batjocuritor. "Criptomonedele sunt active extrem de speculative", a spus șefa BCE, evocând recentele dificultăți cu care s-au confruntat FTX sau Binance. Prin urmare, a continuat Lagarde, investitorii trebuie să fie pregătiți să „piardă totul”, în timp ce aceste mijloace de plată pot fi, de asemenea, folosite de către organizații necorespunzătoare, pentru a realiza tranzacții criminale. "Am o părere foarte proastă despre criptomonede", a concluzionat ea, declarându-se îngrijorată de "mânia" afișată de o parte a comunității investitorilor în criptovalute.
Criticile nu sunt ceva nou
Îndemnată de moderatorul dezbaterii să dezvolte subiectul, Christine Lagarde a dat exemplul propriului ei fiu, care deţinea el însuşi criptomonede. Precizând că și-a avertizat fiul în legătură cu riscurile asociate cu acest tip de active, patronul BCE a precizat că toate argumentele sale au fost respinge categoric. „A fost punctul lui de vedere. Dar a pierdut aproape toți banii pe care i-a investit. Nu a fost o sumă uriașă, dar a pierdut aproximativ 60%” din total”, a dezvăluit Lagarde, adăugând că, într-un final, fiul său a recunoscut că mama sa are dreptate să fie suspicioasă.
Criticile formulate de Christine Lagarde împotriva criptomonedelor sunt cunoscute de mult timp. În martie 2022, ea a apreciat că aceste active ar putea reprezenta o ameninţare pe fondul ofensivei rusești în Ucraina. Câteva luni mai târziu, ea a mers mai departe, declarând că, de fapt, criptomonedele „nu valorează nimic, nu se bazează pe nimic”. Era în contextul în care valoarea bitcoin se prăbușise cu mai mult de o treime, faxă de nivelul maxim din noiembrie 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...