Fiul unui mare milionar român, ovaționat la Cannes. Ce buget au filmele lui Porumboiu
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Corneliu Porumboiu este regizorul român al momentului cu filmul Fluierătorii, The Whistlers. Deși s-ar putea crede că face filme cu banii tatălui milionar Adrian Porumboiu, fiul spune că în acest moment este independent și-și poate produce singur producțiile.

Corneliu Porumboiu a primit ovații la scenă deschisă aseară la Cannes cu filmul La Gomera (The Whostlers, Fluierătorii) care a avut o premieră de succes.

Filmul cu Vlad Ivanov în rol principal are ca poveste un personaj care învață în insulele Canare un limbaj secret fluierat ca să elibereze un mafiot din închisoare.

Corneliu Porumboiu spune că în acest moment ”este independent” în privința realizării filmelor, care în general au bugete mici față de Occident.

Astfel, filmele lui Porumboiu costă între 700.000 și un milion de euro, rareori depășind bariera de sus.

”Din primul film, A fost sau nu a fost, am trăit vreo 2-3 de ani din încasări”, spune Porumboiu Jr, unul dintre cei mai de succes regizori români ai momentului. Acesta este fiul lui Adrian Porumboiu, om de afaceri din Vaslui, fost arbitru internațional. Acesta are o avere estimată la 100 de milioane de euro dar și-a vândut principala companie, Racova, care exploatează circa 35.000 de hectare dar acum vrea să o recupereze de la Babylon Overseas.

OSCAR 2019: "Green Book", desemnat cel mai bun film VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel