Astfel, Florența a interzis închirierile de locuințe pe termen scurt pe platforme precum Airbnb în centrul său istoric, în cea mai recentă măsură luată de o autoritate locală pentru a încerca să elibereze mai multe locuințe pentru localnici, transmite Reuters.
Normele, aprobate de orașul toscan la sfârșitul zilei de luni, oferă, de asemenea, trei ani de scutiri de taxe proprietarilor care închiriază pe termen scurt, dacă aceștia trec la contracte de închiriere obișnuite.
Primarul Florenței, Dario Nardella, a declarat că orașul a decis să acționeze la nivel local deoarece planurile guvernului de a reglementa acest sector au fost dezamăgitoare.
"În 2016 aveam puțin sub 6.000 de apartamente listate pe Airbnb, astăzi avem aproape 14.378", a spus el, menționând că în acest timp costul mediu al chiriilor rezidențiale lunare obișnuite a sărit cu 42%.
Anul acesta, prețurile au crescut cu 15,1%, a precizat Nardella.
Florența
"Cei 40.000 de florentini care locuiesc în centru se plâng că se trezesc, dintr-o dată, locuind în apartamente-hotel", a adăugat el.
Nardella este membru al Partidului Democrat de centru-stânga, parte a opoziției la nivel național.
La fel ca în alte țări europene, un amestec de salarii mici, penurie de proprietăți, închirieri de vacanțe pe termen scurt și inflație ridicată au alimentat o criză a locuințelor în Italia, persoanele cu venituri mici și studenții fiind deosebit de afectați.
Marco Stella, coordonatorul regional al partidului Forza Italia, care face parte din coaliția de dreapta aflată la guvernare, a declarat că va face apel la tribunalul administrativ împotriva deciziei Florenței.
Lorenzo Fagnoni, președintele Property Managers Italia, o asociație a întreprinzătorilor de închirieri turistice, a declarat că regulile sunt "o alegere complet greșită care contravine liberalismului pieței".
Airbnb nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă de Reuters.
Guvernul central lucrează la un proiect de lege care, potrivit presei, ar urma să impună un sejur minim de două nopți în proprietățile din centrele istorice ale orașelor și din municipalitățile cu o densitate mare de turiști.
Fiecare proprietate rezidențială închiriată turiștilor ar avea nevoie de un cod național de identificare pentru a ajuta la urmărirea și reglementarea închirierilor. Cei care nu se conformează ar risca o sancțiune de până la 5.000 de euro (5.500 de dolari).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Cererea pentru extrem de...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...