24% din locuințe sunt asigurate dar PAID avertizează asupra zonelor vulnerabile
Gradul de acoperire prin...
Guvernul a aprobat, miercuri, mandatarea Ministerului Economiei de a identifica oportunităţile de finanţare, printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat, a producţiei de baterii pentru electromobile.
Potrivit unui comunicat al Executivului, memorandumul aprobat în acest sens are ca temă "mandatarea Ministerului Economiei, autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, pentru identificarea oportunităţilor de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat in ceea ce priveşte producţia bateriilor pentru electromobile".
De asemenea, Ministerul Economiei este mandatat pentru "analiza şi cooperarea cu potenţiali investitori străini în vederea dezvoltării ecosistemului de baterii şi a lanţului valoric în România", mai arată sursa citată.
"Pentru România, producţia de baterii este un imperativ strategic pentru tranziţia către o energie curată, pentru modernizarea şi creşterea competitivităţii industriei", a transmis ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-o postare pe Facebook.
El a menţionat că "industria bateriilor pentru electro-mobilitate reprezintă un domeniu care necesită investiţii substanţiale atât pentru producţie cât şi pentru cercetare".
"Doar astfel vom putea crea o bază industrială integrată, durabilă şi competitivă. Dezvoltarea acestui sector economic şi atragerea de investiţii în acest domeniu vor conduce la crearea de noi locuri de muncă şi vor impulsiona cercetarea şi inovarea la nivel naţional. În plus, industria românească va fi încurajată să respecte angajamentele şi obiectivele de combatere a schimbărilor climatice stabilite de UE", a mai scris Spătaru.
UE va finanța două proiecte în România cu aproape 16,3 milioane de euro
Comisia Europeană a anunţat miercuri că 26 de proiecte din 12 state membre, printre care se numără şi România, au fost selecţionate pentru a beneficia de subvenţii în valoare de 188,8 milioane de euro pentru a finanţa construcţia de puncte de încărcare şi staţii de alimentare cu hidrogen, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
"Cererile de finanţare în cadrul Facilităţii pentru combustibili alternativi continuă să crească, ceea ce ilustrează angajamentul industriei transporturilor pentru trecerea la soluţii sustenabile. Investiţia noastră de 189 de milioane de euro se va traduce prin construcţia a aproximativ 2.000 de puncte de încărcare şi a aproximativ 63 de staţii de alimentare cu hidrogen", a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Gradul de acoperire prin...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...
Până la 68% dintre breșele de...
Gazprom a oprit livrările de gaz către Austria, o...
Prima doamnă a Braziliei, Janja...
Renumitul investitor Warrenn...
ByteDance Ltd., compania-mamă a TikTok, și-a stabilit o...
Președintele ales Donald Trump a anunțat că omul de...
Selecție a celor mai interesante știri ale zilei.
Ungaria intenţionează să reducă...
Gazprom a tăiat gazele către...
WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie din...
Ministerul Energiei salută...
Prețurile energiei electrice în Europa continuă să...
Viitorul secretar al Sănătății din administrația Trump...
Grupaj de ştiri.
Rompetrol Rafinare raportează rezultate consolidate în...
Preţurile de referinţă la gaze...
Emisiile de gaze cu efect de...