Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat marţi, în principiu, suplimentarea asistenţei financiare destinate Republicii Moldova, pentru a ajuta această ţară să facă faţă efectelor războiului din Ucraina, informează cotidianul Le Figaro.
"S-a cerut suplimentarea asistenţei cu aproximativ 267 de milioane de dolari, pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi creşterii preţurilor internaţionale la energie şi produse alimentare", anunţă Fondul Monetar Internaţional.
Valoarea totală a programului financiar destinat Republicii Moldova, aprobat iniţial în decembrie 2021, a ajuns astfel la 815 milioane de dolari.
"Războiul din Ucraina a avut consecinţe majore asupra economiei Republicii Moldova", a declarat Ruben Atoyan, şeful delegaţiei FMI care a efectuat o vizită la Chişinău în perioada 4-11 aprilie.
Asistenţa financiară, acordată în schimbul reformelor economice, este oferită prin intermediul Instrumentului pentru credite extinse (FEC) şi prin Mecanismul pentru credite extinse (MEDC). Consiliul de Administraţie al FMI urmează să aprobe definitiv programul destinat Republicii Moldova în luna mai, informează Mediafax.
Peste 1.770 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.
Potrivit acestuia, din totalul celor 1.774 de refugiaţi care şi-au găsit un loc de muncă în companiile româneşti, cei mai mulţi au ales să lucreze în industria prelucrătoare, în construcţii, hoteluri şi restaurante, în comerţ sau în service-uri auto.
"În România este un deficit al forţei de muncă şi atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României şi contribuie la PIB-ul României şi astfel ajutăm mediul de afaceri să îşi continue activitatea sau să îşi sporească activitatea. Am fost proactiv şi din prima zi când a început războiul am lucrat la această ordonanţă şi am dat posibilitatea să lucreze legal în România, ajutând astfel şi cetăţenii ucraineni, şi firmele private din România", a afirmat Budăi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...