Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Dintre acestea, 65 de apeluri în valoare de 17,54 miliarde de euro vor fi lansate prin cele 8 programele naționale și alte 85, în valoare de 4,37 miliarde de euro, prin programele regionale.
Investițiile vizate de apeluri adresează nevoile de dezvoltare ale României în sectoare precum: eficiența energetică, dezvoltarea rețelelelor naționale de autostrăzi și căi ferate, transportul public și infrastructura de metrou, modernizarea drumurilor județene, dezvoltarea IMM-urilor, infrastructura și serviciile medicale, inovarea și digitalizarea, infrastructura serviciilor publice esențiale (apă, deșeuri etc.), protecția mediului, educație, incluziune socială, antreprenoriat și integrarea pe piața muncii.
Mai mult de jumătate dintre apelurile programate pentru trimestrul al treilea 2023 vor fi lansate în luna august (81 de apeluri cu o valoare totală de 14,15 miliarde euro), atât prin programele naționale, cât și prin cele regionale.
În luna septembrie urmează a fi deschise aproximativ 61 de apeluri cu o valoare totală de aproximativ 4,6 miliarde de euro.
Reamintim că primele apeluri aferente programelor din politica de coeziune au fost deschise în luna iulie, prin Programul Asistență Tehnică 2021 – 2027 și prin programele regionale, iar prin Programele Educație și Ocupare și Programul Incluziune și Demnitate Socială au fost deja anunțate ghidurile solicitantului și perioada de depunere pentru alte apeluri de proiecte ce urmează a fi deschise în cursul acestei luni.
Pentru implementarea Politicii de Coeziune 2021-2027, România dispune de un buget în valoare de 46,44 miliarde euro, din care aproape 31 miliarde euro fonduri europene. Sumele alocate Politicii de Coeziune vor fi atrase prin 16 programe, 8 programe naționale și 8 regionale.
Programele naționale, care dispun de un buget total de aproape 35 miliarde euro, sunt: Programul Transport, Programul Dezvoltare Durabilă, Programul Educație și Ocupare, Programul Incluziune și Demnitate Socială, Programul Sănătate, Programul Tranziție Justă, Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare și Programul Asistență Tehnică. În același timp, pentru programele regionale a fost alocat un buget total de 11,50 miliarde euro, sumă ce va fi atrasă, la nivelul regiunilor țării, prin Programul Regional Nord Est, Programul Regional Sud Muntenia, Programul Regional Sud Est, Programul Regional Nord-Vest, Programul Regional Centru, Programul Regional Sud-Vest Oltenia, Programul Regional Vest și Programul Regional București-Ilfov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...