Ford şi-a schimbat planurile privind maşinile vândute în Europa

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford
Ford
Modificare a strategiei constructorului de autovehicule. 

Ford Motor reevaluează strategia sa pentru piața europeană, luând în considerare să ofere mașini hibride și alimentate cu gaz și după 2030, o schimbare față de planul inițial de a vinde doar vehicule complet electrice (EV), conform anunțului făcut joi de producătorul auto american, citat de Reuters.

În 2021, compania și-a prezentat planurile pentru o gamă de vehicule complet electrice în Europa până la finalul deceniului.

"Având în vedere încetinirea adoptării vehiculelor electrice în Europa, credem că este necesar să oferim clienților și după 2030 opțiuni de vehicule alimentate cu motoare cu combustie internă (ICE) și mașini hibride", a declarat Ford într-un comunicat transmis către Reuters.

Ford a subliniat că va monitoriza îndeaproape situația și va face ajustări în funcție de necesități.

Cererea pentru mașini hibride a crescut în ultimii ani, ceea ce a determinat producătorii auto să-și reducă investițiile în vehicule electrice (EV). De asemenea, lipsa infrastructurii de încărcare în Europa a influențat cererea.

Odată cu încetinirea vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe piața din SUA, Ford a anunțat luna trecută că amână producția noilor camionete electrice și a unui nou SUV mare, care era planificată să înceapă în 2026, dar a extins gama de mașini hibride.

Compania cu sediul în Dearborn, Michigan, a confirmat că camioneta electrică mult așteptată, care va fi construită la noua fabrică din Tennessee, va fi amânată cu un an, până în 2026, iar SUV-ul cu trei rânduri de scaune va fi amânat cu doi ani, până în 2027, la uzina din Oakville, Ontario, lângă Toronto.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a declarat în februarie că producătorul auto își reevaluează strategia privind vehiculele electrice pentru a concura cu rivalii din China, deschizând calea spre colaborări cu alte companii auto pentru a reduce costurile cu bateriile EV.

BYD și alți producători de vehicule electrice cu prețuri mici din China reprezintă acum una dintre cele mai mari provocări pentru afacerile globale ale Ford, a afirmat Farley, la o conferință găzduită de Wolfe Research.

"În absența unei competiții echitabile și corecte cu chinezii pe plan global, 20% - 30% din veniturile tale sunt în pericol în următorii ani", a avertizat Farley.

Producătorii auto americani sunt sub presiunea companiilor chineze care produc vehicule electrice cu prețuri mici și le exportă masiv către Europa, America Latină și Asia de Sud-Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Trenuri / Foto: Freepik
Ghișeu
Copii din mediul rural rareori se consideră fericiți / Foto: Oana Pavelescu
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Foto: Oana Pavelescu
Digitalizarea în România merge foarte prost / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Exploatare / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Freepik
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Scădere / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Honda
Mină de cupru / Foto: Freepik
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Foto: Pexels.com
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Marcel Ciolacu
Conferință la BCE / FOTO: BCE

BCE nu mai are timp de pauze, este constrânsă să acționeze

Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...

Ședință de guvern / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Bani / FOTO: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Sticlă de vin / FOTO:Freepik
Despre prosumatori

pixel