Fost director Dacia, desemnat să redreseze grupul Renault

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Renault
Renault
Constructorul auto Renault a anunţat vineri numirea lui Nicolas Maure, care până în 2016 a fost director general al Automobile Dacia, în postul de vicepreşedinte executiv al grupului responsabil cu redresarea performanţelor şi revenirea la un nivel satisfăcător de profitabilitate până în 2022, informează un comunicat de presă.

"În strânsă colaborare cu mărcile şi totalitatea funcţiilor grupului, (Nicolas Maure - n.r.) va avea responsabilitatea de a propune şi superviza un plan de acţiune vizând pe de o parte o reducere semnificativă a costurilor fixe şi variabile, iar pe de altă parte generarea de venituri şi de lichidităţi" a informat noul CEO al grupului Renault, Luca de Meo.

Născut în 1960, Nicolas Maure a absolvit École centrale din Paris şi deţine un MBA la (1983) la Institutul European pentru Administrarea Afacerilor (INSEAD). După o carieră la Valeo şi Faurecia, Nicolas Maure s-a alăturat Renault în 2000.

În luna ianuarie 2014, Maure a devenit directorul general al Groupe Renault România şi director general al Automobile Dacia S.A. pentru ca în luna aprilie 2016 să fie numit preşedinte al constructorului auto rus AVTOVAZ.

Dacia devine autonomă. Renault se reorganizează

Începând de la 1 ianuarie 2018, Nicolas Maure a fost numit director de operaţiuni pentru regiunea Eurasia la Groupe Renault, poziţie pe care o va păstra pe lângă noile sale atribuţii.

În urmă cu două zile, Renault a anunţat un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, şi nu în funcţie de zone geografice, pe care le va regrupa în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility. Potrivit Renault, acest proiect vizează crearea unei structuri organizaţionale mai simple şi mai orientate spre rezultate, dar care să întărească coeziunea, motivaţia şi sentimentul de apartenenţă al echipelor grupate pe mărci.

Constructor de automobile din 1898, Grupul Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik

pixel