Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
La o lună după ce a renunțat la un proiect ambițios de a ajuta la construirea uneia dintre primele fabrici de cipuri din India, compania taiwaneză Foxconn afirmă că rămâne optimistă în ceea ce privește cea mai populată națiune din lume și că plănuiește investiții de "miliarde" de dolari în această țară, în timp ce multinaționalele încearcă să își diversifice lanțurile de aprovizionare dincolo de China, arată CNN.
Operațiunile Foxconn în India reprezintă aproximativ 10 miliarde de dolari - sau puțin sub 5% - din cifra de afaceri anuală a companiei, care s-a ridicat anul trecut la 6.627 de miliarde de dolari taiwanezi (207 miliarde de dolari americani), a declarat președintele Foxconn, Young Liu, în cadrul unei conferințe privind rezultatele.
"Există o energie pozitivă pentru această piață. Cred că o investiție de câteva miliarde de dolari este doar un început", a mai declarat acesta.
Young Liu a spus că a văzut oportunități de extindere a activității Foxconn de producție a componentelor cheie pentru electronicele de consum și, de asemenea, în domeniul vehiculelor electrice, care reprezintă un domeniu de creștere majoră pentru companie.
Foxconn, cunoscută mai ales pentru fabricarea telefoanelor iPhone, are peste 30 de fabrici în India și deține 20 de cămine care găzduiesc mulți muncitori. Compania și-a început operațiunile în această țară în 2006.
În luna iulie, Foxconn s-a retras dintr-un proiect de asociere în participațiune pentru fabricarea de cipuri în valoare de 19,4 miliarde de dolari în această țară. Asocierea era formată împreună cu Vedanta, un grup indian care se ocupă cu producția de metale și energie. Această decizie a fost considerată o lovitură dată planurilor guvernului de la New Delhi de a transforma țara într-o putere de producție tehnologică.
Însă, la scurt timp după aceea, Foxconn a declarat că este în continuare hotărâtă să investească în producția de cipuri din India, afirmând că va solicita un program guvernamental care subvenționează costurile de înființare a unor facilități de producție de semiconductori sau de ecrane electronice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...