Între timp, satul a dispărut și a devenit o suburbie a Parisului iar laboratorul este năpădit de buruieni sub un apeduct din secorul 17. Locul este numit Cernobîlul de pe Sena.
Laboratorul a fost închis în anul 1978 dar este încă extrem de radioactiv și este o amenințare pentru sănătatea publicului. Accesul este evident interzis, laboratorul fiind înconjurat de un gard de beton, sârmă ghimpată și camere de supraveghere.
Radioactivitatea este monitorizată constant iar autoritățile locale testează cu regularitate calitatea apei. Radiul, din păcate are un timp deînjumătățire de 1.600 de ani iar în fostul laborator au fost descoprite și urme de izotopi de uraniu care au timpul de înjumătățire de 4,5 miliarde de ani.
Centralele nucleare din Franța asigură trei pătrimi din energia electrică din această țară.
Următorul Cernobîl va fi pe mare? Rușii trimit pe oceane prima centrală nucleară plutitoare
Clădirea centrală a laboratorului este acoperită de iederă moartă, iar zidurile care dau către un drum cu 4 benzi este atracție pentru pasionații de grafitti.
Cu toate că cea mai mare parte din sursele de radiații au fost îndepărtate în 1992, mai mult multe alte lucruri de făcut, spun ocicialii orașului.
Lucrurile s-au precipitat însă în anul 2010 atunci când hoții au intrat ca să fure cablurile din cupru iar polițiștii care au anchetat spargerea au intrat în perimetru fără să fie dotați cu echipament de protecței, ceea ce a dus la un mare scandal.
Avest eveniment a mai trezit autoritățile locale care au demarat un amplu proces de curățare a locului, proces care nu se va încheia prea curând dar care deja a înghițit 10 milioane de €.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...
Programele Rabla și Rabla Plus,...
Lucara Diamond Corp. a anunțat...
Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Un jurnalist britanic a șocat...
Administrația Fondului pentru...
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Curtea Supremă a SUA a anunțat...
Algeria a fost mereu marea...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...