Momentul şi modul în care consumatorii francezi îşi vor cheltui rezervele vor fi cruciale pentru amploarea revenirii economice după pandemie. Chiar dacă în Franţa nu există o carantină completă la nivel naţional, închiderea barurilor şi restaurantelor precum şi interdicţia de circulaţie după ora 6 p.m. limitează cheltuielile pentru moment. În plus, având în vedere creşterea numărului de persoane internate în spital, sunt şanse reduse pentru o ridicare iminentă a restricţiilor.
BUGETUL AUSTERITĂȚII 2021. Modificări CRUCIALE
"Este o problemă de încredere, aceasta este ceea ce va transforma economisirea în creştere", a declarat luni seara guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau, pentru postul de televiziune BFM Business.
Pentru a estima sumele de bani puse deoparte, Banca Franţei au comparat economisirile reale din 2020 cu tendinţa pe baza cifrelor din 2019. De asemenea, Banca Franţei estimează că deşi datoriile brute ale companiilor non-financiare au crescut cu 217 miliarde de euro în 2020, poziţiile de numerar ale acestor companii au crescut cu 200 de miliarde de euro, ceea ce semnalează că majoritatea firmelor cheltuie doar o mică parte din împrumuturile garantate de stat care le-au fost acordate în regim de urgenţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...