Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Sindicatele de la Decathlon au criticat decizia de a distribui un miliard de euro sub formă de dividende către acționarii companiei, în principal Asociația Familială Mulliez (AFM).
Sindicatele acuză
Anunțul privind plata dividendelor a provocat indignare în rândul angajaților și sindicatelor. „Nu sunt bani pentru negocieri privind condițiile de muncă, sănătatea sau creșterile salariale, dar acționarii retrag un miliard de euro pentru anul 2024”, a declarat sindicatul CFTC pe pagina sa de Facebook.
La rândul său, sindicatul CFDT și-a exprimat șocul față de această decizie, afirmând că distribuția sumelor reprezintă o lipsă de solidaritate față de angajați, mai ales într-un context economic dificil.
Probleme majore la Auchan
În timp ce Decathlon distribuie dividende uriașe, Auchan, o altă companie din portofoliul Mulliez, traversează o perioadă de dificultăți financiare. Retailerul a anunțat un plan social care amenință 2.389 de locuri de muncă, implicând închiderea a zece magazine și trei depozite.
Sindicatele au cerut ca angajații afectați să beneficieze de posibilități de reangajare în alte companii din grupul Mulliez, cum ar fi Leroy Merlin sau Decathlon, dar răspunsurile concrete întârzie să apară.
Reformele și restructurările continuă
Leroy Merlin, de asemenea parte a imperiului Mulliez, a implementat recent un plan de concedieri colective la sediul său din Lezennes, lângă Lille, din care a rezultat plecarea a 130 de angajați. Aceste măsuri reflectă o tendință de restructurare la nivelul întregii „galaxii” Mulliez, după cum o descrie Bertrand Gobin, autor al cărții Fața ascunsă a imperiului Mulliez. Printre alte branduri din portofoliu se numără Kiabi, Flunch, Boulanger și Norauto.
Cerere pentru o comisie de anchetă
Într-un demers inedit, CFDT a solicitat parlamentarilor francezi să creeze o comisie de anchetă care să analizeze utilizarea banilor publici de către companiile afiliate Mulliez. Sindicatul dorește clarificări cu privire la alocarea resurselor și la felul în care acestea au fost gestionate, având în vedere impactul social al deciziilor recente.
Această situație tensionată scoate în evidență nevoia de echilibru între interesele acționarilor și cele ale angajaților, în special în contexte economice marcate de dificultăți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...