Frigiderul inteligent de la Amazon face cumpărături și dă sfaturi
Autor: Simona Haiduc | 26 noi 2021, 16:40
Va știi să facă și alte lucruri
Va știi să facă și alte lucruri
Amazon dezvoltă un frigider care poate identifica în mod automat produsele lipsă sau expirate, după care poate plasa direct comenzi pentru refacerea stocului de produse. Potrivit Business Insider, dispozitivul folosește, se pare, tehnologia utilizată în magazinele Amazon Cashless.

Proiectul frigiderului revoluționar este condus de departamentul care a dezvoltat tehnologia „just walk out” și a cărui echipă a creat și alte produse de ultimă generație existente în lanțul de supermarketuri de înaltă tehnologie, precum coșul inteligent Dash Cart. Sunt implicate și alte echipe, cum ar fi cea de produse alimentare Fresh Amazon și unitatea hardware Lab126.

Noul frigider, cu numele intern de cod Project Pulse, este conceput pentru a urmări tiparele de cumpărături ale proprietarului, pentru a anticipa dorințele acestuia și pentru a livra produsele necesare.

Rețete culinare și sfaturi de nutriție

Se discută și despre alte servicii. Spre exemplu, frigiderul ar putea sugera rețete culinare pe baza alimentelor perisabile, precum somonul și care trebuie gătite rapid. În egală măsură, el ar putea oferi sfaturi în materie de sănătate și nutriție. 

Potrivit Business Insider, pentru fabricarea frigiderului, Amazon ar urma să încheie un parteneriat cu un producător de aparate de uz casnic. Se pare că unele discuții au avut deja loc, printre companiile contactate numărându-se branduri foarte apreciat de consumatori. Probabil că unele programe, inclusiv asistentul vocal Alexa vor fi preinstalate. 

Citește și Amazon pregătește dispozitive revoluționare

O concurență acerbă

Frigiderul inteligent reprezintă o expansiune a prezenței Amazon în casele oamenilor. Săptămâna trecută, Amazon a dezvăluit un robot de casă, Astro, care poate prelua apeluri video și poate monitoriza casele. Amazon a lansat și primul său televizor de marcă în Statele Unite.

Lansarea de către Amazon a frigiderului inteligent va plasa compania în competiție directă cu alți producători de electrocasnice, inclusiv Samsung, LG și General Electric. Multe dintre aceste companii își vând produsele pe piața online Amazon.

Frigiderul Amazon va fi, probabil, scump, având în vedere complexitatea tehnologiei utilizate, destinat persoanelor cu venituri mari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Crossuri externe