Furtunile de vară nu vor mai fi la fel. Veștile nu sunt bune
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării
În condițiile în care emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească, furtuni extreme de vară se vor înregistra mai des pe durata nopților și în primele ore ale dimineții, nu pe parcursul zilei, așa cum era normal.

Este concluzia unui ultim studiu pe această temă, în cadrul cărui oamenii de știință au modelat evoluția condițiilor meteo în vestul Germaniai, sudul Franței și în alte câteva regiuni din Belgia, Olanda și Luxemburg pe fondul schimbărilor climatice.

Bazându-se pe rezultatele calculelor și observațiilor efectuate, cercetătorii au stabilit că schimbările climatice modifică ”graficul” fenomentelor meteo de vară. Concret, ploile torențiale cu tunete și fulgere, cu intensificări ale vântului și căderi masive de apă, se vor produce în special noaptea și dimineața.

Citește și NASA confirmă: Totul se va schima pe Terra

Potrivit estimărilor speciliștilor, aceste fenomene vor fi tot mai puternice în regiunile analizate, chiar agresive, de o forță aproape nemaiîntâlnită pănă acum. Autorii raportului subliniază, în același timp, că astfel de modificări în comportamentul condițiilor meteo se vor întâlni și în alte zone ale lumii.

În general, încălzirea globală a sporit numărul fenomenelor extreme, dar și instabilitatea atmosferică. Oamenii de știință au subliniat, de asemenea, că din cauza căderile masive de precipitații aerul va deveni tot mai umed, iar zilele călduroase tot mai greu de suportat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel