Europa pune frână PNRR-urilor, dar România are o șansă neașteptată!
Comisia Europeană spune „nu”...
Champagne a recunoscut, la o conferinţă de presă în localitatea canadiană Banff, unde s-au reunit miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G7, că se aşteaptă tensiuni în discuţiile privind taxele vamale cu secretarul Tezaurului din SUA, Scott Bessent, care va fi prezent la summit.
"Suntem încântaţi că secretarul Bessent este aici, la Banff, împreună cu preşedintele Rezervei Federale (Jerome Powell). Vom continua să ne angajăm într-o discuţie foarte constructivă", a spus el.
"Întotdeauna am vorbit despre temele centrale. Nu este nicio îndoială că suntem uniţi. Dar întotdeauna există tensiuni în privinţa taxelor, cum este de aşteptat. În acelaşi timp, putem realiza multe împreună", a adăugat oficialul canadian.
Champagne, care a participat la o conferinţă de presă împreună cu ministrul Finanţelor din Ucraina, Sergii Marchenko, a spus că reuniunea, care se va desfăşura până joi, vine "într-un moment foarte important pentru G7 şi pentru lume".
"Rolul nostru este să readucem stabilitatea şi creşterea. Eu aş spune că acestea sunt principalele obiective", a precizat.
"Este o oportunitate de a vorbi despre practici nebazate pe piaţă, despre capacitate, politici de creştere, lupta împotriva criminalităţii financiare. Este un ansamblu de probleme care trebuie abordate şi care vor fi foarte relevante pentru economia mondială", a mai afirmat Champagne.
În ceea ce priveşte Ucraina, ministrul canadian a semnalat că prezenţa lui Marchenko la reuniune este "un mesaj puternic" că G7 "îşi reafirmă angajamentul de a sprijini Ucraina".
"Vom face Rusia să răspundă pentru acţiunile sale şi, de asemenea, vom vorbi despre ceea ce vom face în termeni de reconstrucţie", a punctat el.
În acest sens, Champagne şi Marchenko s-au întâlnit marţi dimineaţa cu reprezentanţii fondurilor de pensii şi alţi investitori instituţionali, pentru a vorbi despre reconstrucţia Ucrainei, care se estimează că va necesita peste 500 de miliarde de dolari.
La rândul său, ministrul ucrainean şi-a exprimat interesul ca G7 să revizuiască plafonul stabilit pentru preţul petrolului exportat de Rusia.
"Credem că este un moment bun pentru a-l coborî, pentru ca economia Rusiei să sufere, deoarece folosesc aceste venituri cu scopuri militare. Şi de aceea este important să fie impuse restricţii Rusiei", a explicat el.
Marchenko a mai spus că spera să îi reitereze lui Bessent, în zilele următoare, necesitatea ca SUA să impună sancţiuni mai mari Rusiei, "deoarece este unica modalitate posibilă de a exercita presiunea necesară pentru a ajunge la acorduri atunci când sunt negocieri legate de război".
G7 este Grupul celor mai avansate democraţii, respectiv Statele Unite ale Americii, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Comisia Europeană spune „nu”...
Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...
Noi modificări aduse de ANAF,...
Statul schimbă criteriile...
Congresmanul republican Joe...
Curs valutar BNR, 21 mai.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
Un program MBA (Master of...
UE vrea să taxeze coletele...
Dimitar Radev, guvernatorul...
Guvernul promite continuarea...
În 2023, din cele 10 regiuni...
CEC Bank continuă procesul de...
ASF avertizează că escrocii se...
Bursa scade pe fondul...
Uniunea Europeană a lansat...