Gabriela Nistor: „Suntem la 500.000 de clienți activi, dublu față de ce am estimat. Urmărim profitabilitatea încă din al treilea an”
Salt Bank, prima bancă digitală lansată în România în ultimul deceniu, a sărbătorit un an de la lansare, iar CEO-ul Gabriela Nistor a prezentat bilanțul extins al primului an de activitate: de la cifre peste estimări, la provocările operaționale și planurile pentru atingerea profitabilității.
500.000 de clienți activi într-un an, față de 250.000 prognozați
Gabriela Nistor a declarat că banca a atins un număr de 500.000 de clienți activi în primul an, dublu față de ținta inițială. „Absolut la toate capitolele suntem peste: număr de clienți, clienți activi, tranzacții. Estimasem 250.000 de clienți pentru primul an, dar am ajuns la jumătate de milion”, a spus Nistor.
Chiar dacă veniturile lunare sunt în continuare mici, acestea sunt cu 30-40% mai mari decât cele estimate, pe fondul unei activități mai ridicate decât se anticipa. Nistor subliniază că în primul an accentul a fost pus pe atragerea și activarea clienților, nu pe generarea de profit.
Venituri în creștere, dar încă nepublice: „E mai importantă baza de clienți acum”
Gabriela Nistor nu a dorit să divulge valoarea veniturilor lunare: „Suntem încă la început. Pentru mine, ca om care a lucrat într-o bancă mare, cifrele nu sunt mari. Dar sunt peste ce am estimat. Anul acesta ne concentrăm să punem bazele pentru veniturile de mâine.”
Salt Bank urmărește atingerea pragului de rentabilitate (break-even) la finalul anului 2026 sau începutul lui 2027 – adică în al treilea sau al patrulea an de activitate – ceea ce ar fi un rezultat considerabil mai rapid decât în cazul altor bănci nou-lansate, care au ajuns pe profit abia după 8-10 ani.
Cheltuieli mai mari decât estimările, dar explicabile: „Pentru o bancă digitală, OpEx-ul e esențial”
„Cheltuielile lunare sunt mai mari decât estimasem pentru că am avut mai mulți clienți, am emis mai multe carduri, am angajat mai mulți oameni”, a explicat CEO-ul Salt Bank. Echipa a ajuns la 350 de angajați, „mult mai puțini decât într-o bancă tradițională cu sucursale, dar necesari pentru a deservi clienții digital”.
Salt Bank a înregistrat chiar și vârfuri spectaculoase de activitate: „Am deschis 14.000 de conturi într-o singură zi. Într-o bancă mare din România, într-o lună bună se deschid 30.000-40.000 de conturi”, a spus Nistor, subliniind că sistemele digitale ale băncii au funcționat fără sincope.
Salt Bank vizează profitabilitate rapidă prin scalare și diversificare de produse
Gabriela Nistor a mai precizat că, în paralel cu atragerea de clienți, banca a lansat constant produse noi, pentru a construi o bază solidă de venituri. „Am ajustat planurile pe parcurs, dar obiectivul de a atinge profitabilitatea nu s-a schimbat. Ne menținem ținta”, a conchis CEO-ul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Trump ar putea renunța în...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...
Curs BNR, joi, 17 aprilie.
Discuții mai clare datorită...
Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...
Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...
Această instituție a devenit...
Pe fondul escaladării războiului comercial dintre Statele Unite și China, un...
Un miliardar turc vrea să aloce...
Tehnologia în cădere liberă: Nvidia și Nasdaq, printre...