BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Ordonanța de Urgență care a fost adoptată de Camera Deputaților vizează reorganizarea actualelor Gărzi forestiere în funcţie de principalele atribuţii ale acestora, respectiv controlul regimului silvic şi cinegetic şi activităţile de avizare şi implementare.
În expunerea de motive se spune că în ceea ce priveşte organizarea controlului silvic şi cinegetic, ordonanţa de urgenţă a Guvernului vizează înfiinţarea Gărzii Forestiere Naţionale, ca instituţie publică care funcţionează ca structură de specialitate al administraţiei publice centrale care răspunde de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea autorităţii publice centrale pentru silvicultură.
Structura organizatorică, numărul de personal, atribuţiile şi competenţele Gărzii Forestiere Naţionale şi ale Gărzilor forestiere din subordine, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în termen de minim 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.
Conducerea Gărzii Forestiere Naţionale este asigurată de un inspector general cu rang de secretar de stat, care are calitatea de ordonator secundar de credite, ajutat de inspector general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, angajaţi în condiţiile legii.
Numărul maxim de posturi pentru Garda Forestieră Naţională şi instituţiile din subordine este de 1007, din care:
a) Garda Forestieră Naţională, 85 de posturi, din care 47 de posturi pentru personalul cu pregătire în domeniul silvicultură şi 38 de posturi pentru persoane cu atribuții auxiliare domeniului;
b) Gărzile forestiere, 922 de posturi, din care 850 de posturi pentru personalul cu pregătire în domeniul silvicultură şi 72 de posturi pentru persoane cu atribuţii auxiliare domeniului, din care:
18 posturi cu pregătire juridică,
18 posturi cu pregătire economică
36 de posturi cu diferite atribuţii - resurse umane, achiziţii, administrativ.
În document se mai precizează că numărul mijloacelor de transport necesar realizării atribuţiilor Gărzii Forestiere Naţionale şi instituţiilor din subordinea acesteia este de 250.
Personalul Gărzilor vor purta uniformă în timpul serviciului cu însemne distinctive, ecusoane.
În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi beneficiază de protecţie, potrivit legii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
Luni seara, Donald Trump a folosit platforma sa Truth...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...