România pe buza prăpastiei. Adrian Negrescu: ”Este ca bomboana pe coliva economică”
Invitat la interviurile DCNews,...
Astfel, lista furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale desemnaţi de ANRE este următoarea: Electrica Furnizare, Premier Energy, Tinmar Energy, Engie România, E.ON Energie România, OMV Petrom S.A şi CEZ Vânzare S.A (până în data de 2 ianuarie 2022).
"Unul dintre obiectivele majore ale autorităţii de reglementare este asigurarea continuităţii în furnizarea cu gaze naturale la clienţii finali. În acest sens, ANRE a adus modificări şi completări Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale (Regulament), aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 173/2020, cu scopul creşterii numărului de furnizori de ultimă instanţă (FUI) desemnaţi, care să aibă şi o cotă de piaţă semnificativă, întrucât furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanţă implică o capabilitate operaţională şi financiară imediată care să le permită preluarea, în situaţii excepţionale, a portofoliilor de clienţi ale unor furnizori care din diverse motive nu îşi mai pot continua activitatea. Modificările au fost aprobate prin Ordinul ANRE nr. 125/2021, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1165/08.12.2021", se menţionează în comunicat.
Citește și Prețul gazelor naturale explodează! Încă o creștere de 40% în facturile românilor
Citește și Europa vrea să pună capăt contractelor pe termen lung de aprovizionare cu gaze preferate de Rusia
Citește și Polonia a găsit SOLUȚIA la criza energetică din Europa. La ce s-a gândit Varșovia
Astfel, ANRE a demarat în data de 8 decembrie 2021 un proces de selecţie pentru desemnarea unor furnizori de ultimă instanţă de gaze naturale, în vederea îndeplinirii condiţiilor prevăzute în Regulament, respectiv "un număr de cel puţin 5 FUI, a căror cotă cumulată de piaţă, calculată prin ponderarea egală a numărului de clienţi finali şi a cantităţii de energie vândute acestora în ultimele 12 luni pentru care ANRE dispune de date în urma activităţii de monitorizare a pieţei gazelor naturale, să fie de minimum 70%".
Procesul a fost organizat în perioada 8 - 14 decembrie 2021, iar în şedinţa de marţi a Comitetului de reglementare au fost aprobate deciziile de desemnare a societăţilor Engie România S.A., E.ON Energie România S.A şi OMV Petrom S.A în calitate de furnizori de ultimă instanţă de gaze naturale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Invitat la interviurile DCNews,...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...