Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Concret, este vorba despre un diferent apărut între cei trei grei ai industriei energetice mondiale și exportatorul american de gaze naturale lichefiate Venture Global LNG, acuzat că nu și-a onorat contractele de furnizare a combustibilului.
Luna trecută, companiile au apelat la Grupul de lucru SUA-UE pentru securitate, căruia i s-a cerut să pună la punct compania Venture Global LNG, determinând-o „să-și îndeplinească obligațiile” ce decurg din contractele le semnate.
Cei trei giganți au întreprins demersuri și pe la alte instanțe de resort. În replică, Venture Global LNG, cu sediul în Arlington, statul Virginia, a declarat că uzina din Louisiana nu era pe deplin operațională din cauza unor echipamente electrice defecte care acum în curs de reparare.
În scrisoarea sa, Shell a acuzat Venture Global LNG că, în loc să remedieze neregulile apărute, folosesc banii încasați pentru a construi o nouă fabrică de GNL.
Acest comportament „a zdruncinat încrederea în fiabilitatea furnizorilor de GNL din SUA”, a scris directorul BP Carol Howle într-o scrisoare separată. Cred, a estimat ea, că acest caz ar trebui examinat de autorități.
Un purtător de cuvânt al Shell a avertizat, la rândul lui, că, pe fondul lipsei de acțiuni din partea grupului de lucru SUA-UE, este posibilă pierderea încrederii în GNL-ul american. BP a refuzat să facă alte comentarii.
Potrivit unui bilanț Reuters, Venture Global LNG a vândut, până în prezent, peste 200 de nave cisternă, în valoare de aproximativ 18,2 miliarde de dolari, ceea ce i-a permis să obțină un preț mai ridicat decât cel prevăzut în contractele pe termen lung încheiat cu cei trei giganți.
În acest context, Shell și alte companii au declarat că întreprinderea americană a profitat de pe urma redresării piețelor globale de gaze, neglijând în același timp securitatea energetică a Europei. Li s-a spus că nu vor primi cantitățile stipulate în contract până la sfârșitul anului 2024.
Citește și Rusia își menține ținta privind producţia de GNL, în ciuda noilor sancțiuni din Occident
Citește și Europa, încă dependentă de gazul rusesc. Cifrele vorbesc de la sine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...