General Electric și Enel, o nouă tranzacție în SUA
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
GE vrea sa scape de datorii
GE vrea sa scape de datorii
General Electric vrea să vândă acțiunile de la societatea de energie regenerabilă la care are ca partener Enel Spa.

General Electric a vândut și divizia biofarma către Danaher Corp, cu suma de 21,4 miliarde de dolari, pentru că gigantul american vrea să-și reducă datoriile evaluate la 121 miliarde de dolari.

EGPNA Renewable Energy Partners, a fost fondată în 2016 de divizia  de energie regenerabilă a Enel SUA (Enel Green Power North America - EGPNA) şi GE Energy Financial Services.

Valoarea EGPNA ar fi de miliard de dolari o bancă de investiţii ocupându-se pentru a vinde participaţia. Printre activele acesteia se află parcurile eoliene Cimarron Bend din Kansas şi Lindahl din Dakota de Nord.

Enel ar putea de asemenea să vândă o parte din acțiunile de la EGPNA. Societatea italiană este prezentă pe piața din România unde are circa 2,5 miliaone de dlienți, având participațiuni de4,4% la Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. 
 
Citește și:Pierderile General Electric au coborât compania la nivelul anului 2009

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel