General Motors a căzut de acord cu sindicaliștii canadieni, la câteva ore după declanșarea grevei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Asamblare mașini
Asamblare mașini
General Motors a ajuns la un acord provizoriu cu cei 4.300 de muncitori din industria auto canadiană, după ce sindicatul care îi reprezintă a declanșat o grevă națională marți dimineață.

Sindicatul canadian Unifor a declarat marți că "grevă este suspendată pentru a permite membrilor să voteze asupra acordului provizoriu", conform CNBC.

Unifor a inițiat o grevă națională după ce părțile nu au reușit să ajungă la un acord până la termenul limită de luni, ora 23:59. Greva a afectat pentru scurt timp o uzină de asamblare care produce camioanele Chevrolet Silverado, producția unor motoare V6 și V8 folosite la o varietate de vehicule, o unitate de ștanțare și un centru de distribuție de piese.

"Când s-a confruntat cu închiderea acestor facilități cheie, General Motors nu a avut de ales decât să accepte propunerea noastră", a declarat președintele Unifor, Lana Payne, într-un comunicat.

Uzina canadiană de motoare și-a arătat preocuparea pentru producătorul auto, GM, care se confruntă, de asemenea, cu greve în SUA ale sindicatului United Auto Workers. Fabrica General Motors din Canada produce motoare pentru camionete și SUV-uri, printre alte vehicule.

Unifor a declarat că acordul provizoriu cu GM urmează unui acord ratificat încheiat luna trecută cu Ford Motor. Acordul, care acoperă peste 5.600 de lucrători de la fabricile Ford din Canada, a fost ratificat de 54% dintre lucrătorii care au votat.

Sindicatul a declarat că acordul GM pe trei ani - la fel ca și acordul cu Ford - include creșteri salariale de până la 25%, reactivarea unei indemnizații de cost al vieții pentru a lupta împotriva inflației și o progresie încât lucrătorii să ajungă la salariul maxim, printre alte beneficii noi.

Înainte de ziua de marți, GM și Unifor au fost în dezacord în ceea ce privește transformarea lucrătorilor temporari în angajați permanenți, finanțarea pensiilor și alte revendicări. Payne a declarat că toți lucrătorii temporari vor deveni angajați permanenți până la sfârșitul acordului de trei ani.

Unifor, care reprezintă 18.000 de lucrători pentru cei trei mari constructori auto din America, Ford, General Motors și Stellantis, a avut o abordare mai tradițională a negocierilor decât omologul său american. Sindicatul canadian negociază cu fiecare producător auto în parte, folosind un acord ca "model" pentru fiecare companie.

Citește și: Sindicaliștii americani nu vor extinde grevele după ce au ajuns la un acord cu cei trei mari constructori auto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...


pixel