Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Adică suntem o foarte mare pepinieră de IT-iști, avem creiere luminate multe, foarte multe, iar marile companii se bat să le atragă în curtea lor, dar, în mod paradoxal, la capitolul digitalizare stăm așa cum stăm. Care este strategia de acum încolo? Ce avem, vedem cu toții, a spus jurnalista Elena Cristian, moderatorul evenimentului organizat de DCMedia Group, dându-i cuvântul invitatului său.
”Așa este, aveți dreptate, în România trăim un paradox pe digitalizare, deși avem cea mai rapidă viteză de internet din Europa, poate chiar din lume, un sector de IT care înseamnă 7% din PIB. În același timp, avem zone extinse din țară care nu au acoperire de internet și avem o problemă cu alfabetizarea digitală. De aceea, politicile guvernamentale au văzut în digitalizarea României una dintre principalele priorități pentru viitorul apropiat.
Chiar în această dimineață am avut două întâlniri foarte importante cu mediul de afaceri. Una cu o companie foarte mare din domeniul IT la nivel global, a doua a fost cu o companie din telecomunicații. Ambele și-au manifestat intereseul pentru ceea ce înseamnă România din punctul de vedere al digitalizării. Suntem la un început bun. Nu excelăm, dar suntem la un început bun”, a declarat consilierul de stat la dezbaterea cu tema ”Digitalizarea României: Noile provocări ale transformării digitale”.
Citește și Premierul Ciucă cere accelerarea ritmului de lansare a proiectelor din PNRR
Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul reuniunii, au fost prezentate elementele de dialog cu Comisia Europeană realizate după depunerea de către ţara noastră a primei cereri de plată aferente PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.
"Cu acelaşi prilej, participanţii au prezentat stadiul procedurilor de validare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul I al acestui an. Totodată, a fost evaluat stadiul implementării măsurilor necesare pentru îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor cu termen de realizare în trimestrul al doilea", se arată în comunicat.
Şeful Guvernului aminteşte că au fost lansate deja o serie de programe de finanţare, în domenii precum dezvoltarea comunităţilor locale, educaţie, energie, cultură.
"Anul acesta, România are şansa de a folosi 10 miliarde de euro din PNRR, din prefinanţări şi cereri de plată. Toate ministerele trebuie să depună eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate, dar să şi atragă banii europeni conform programărilor. Alături de programele operaţionale şi cele naţionale, vom genera, astfel, mecanismul necesar dezvoltării economice şi modernizării ţării", a declarat şeful Executivului.
Premierul cere autorităților locale să nu rateze banii din PNRR
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat luni că autorităţile centrale şi locale au datoria de a nu rata oportunitatea accesării banilor din PNRR, pentru a implementa proiecte care să asigure dezvoltarea comunităţilor, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, declaraţie făcută la semnarea primelor 6 contracte pe componenta 'Fondul local' din cadrul Planului Naţionale de Redresare şi Rezilienţă.
"În urmă cu câteva zile, mai precis pe 7 iunie, au fost semnate primele contracte în cadrul componentei 'Valul renovării', iar astăzi semnăm şi, practic, porneşte cea de-a doua componentă - 'Fondul local'. Este o oportunitate câte se poate de importantă pe care nu ne permitem să o ratăm, şi anume să punem în aplicare toate aceste oportunităţi pentru dezvoltarea comunităţilor, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural", a declarat Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...