Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Germania Alianţa Nord-Atlantică le cere statelor membre să majoreze contribuţiile bugetare în domeniul apărării până la nivelul de 2% din PIB. Administraţia Donald Trump a somat în mai multe rânduri ţările membre NATO, în principal Germania şi Franţa, să majoreze contribuţiile bugetare. Guvernul Angela Merkel a transmis înaintea crizei pandemiei că va atinge un nivel al bugetului apărării de 1,5% din PIB până în 2024.
Însă acum, în contextul crizei pandemiei, Guvernul Angela Merkel pare să considere că raportul contribuţie bugetară / PIB nu mai este un reper. "Este clar că, în contextul crizei coronavirusului, cota procentuală din PIB a bugetului apărării nu mai reprezintă un indicator, dat fiind că valoarea PIB-ului a scăzut", a explicat Peter Tauber, secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul în cadrul Ministerului german al Apărării.
Merkel anunță negocieri dificile în privința planului de redresare
Oficialul guvernamental a afirmat că ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, nu mai consideră relevantă cota de 2% din PIB. "În acest context, ministrul Apărării evidenţiază ideea furnizării de către Germania a 10% din capabilităţile NATO. Indiferent de scăderile economice conjuncturale, acest indicator facilitează şi eficientizează cuantificarea capabilităţilor militare", a argumentat Peter Tauber, potrivit grupului media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).
Ulterior, Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al Apărării, a confirmat propunerea. "Tema contribuţiei de 2% este doar o cifră şi vedem că, în contextul scăderii valorii PIB-ului, poate fi atins un procent mai mare fără a fi oferite de fapt fonduri suplimentare pentru apărare", a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer în cursul unei întâlniri cu ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad.
"Vreau ca în spatele contribuţiei de 2% să stea capabilităţi concrete, de care avem nevoie pentru securitate şi pentru care am asumat angajament în cadrul NATO. Concret, pentru anul 2030, 10% din capabilităţile NATO, ceea ce înseamnă că noi am profita de 90% din capabilităţile NATO oferite de alte state membre", a explicat Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit publicaţiei Der Spiegel.
Pe fondul disputelor cu Guvernul de la Berlin, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat recent retragerea a 10.000 din totalul de 34.500 de militari americani staţionaţi în Germania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...