Germania, în prag de alegeri. Sondajele dau peste cap toate scenariile
Autor: Mara Ivan | 06 sep, 18:37
Un lucru este cert: va fi un guvern de coaliție
Un lucru este cert: va fi un guvern de coaliție
Formaţiunea de extremă stânga Die Linke şi-a exprimat luni disponibilitatea de a forma o coaliţie guvernamentală împreună cu Partidul Social-Democrat (SPD) şi Verzii după alegerile parlamentare din 26 septembrie din Germania, argumentând că le poate oferi celorlalte două partide cea mai bună şansă de a-şi promova politicile sociale, transmite Reuters.

Ascensiunea în sondaje a SPD a dat naştere discuţiilor despre diverse scenarii pentru formarea guvernului, în contextul în care niciun partid nu este probabil să obţină majoritatea la scrutinul federal din 26 septembrie.

Un sondaj realizat de institutul INSA pentru cotidianul Bild şi publicat luni arată că SPD ar obţine 26% din voturi, blocul conservator 20,5% şi Verzii 15,5%. Liberal-democraţii (FDP) ar urma să ia 12,5% din voturi şi Die Linke 6,5%. ''Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării'', a declarat Dietmar Bartsch, liderul grupului Die Linke din Bundestag.

Candidatul social-democrat la funcţia de cancelar în perspectiva alegerilor parlamentare din Germania, Olaf Scholz, a anunţat că este pregătit să conducă guvernul într-o coaliţie cu Verzii. Scholz a spus că niciodată nu a existat ''niciun dubiu'' legat de partidul cu care speră să lucreze.

''Mi-ar plăcea să guvernez împreună cu Verzii. Niciodată nu am lăsat vreun dubiu legat de acest lucru. Am lucrat deja cu Verzii în diverse guverne, atât în guvernul federal, cât şi la Hamburg'', a declarat liderul social-democrat pentru publicaţia Tagesspiegel.

G Ad:

Citește și Germania va decide până la finalul anului valoarea subvenţiilor acordate Tesla

''Suntem în partide diferite, avem obiective diferite, dar şi o mulţime de puncte comune'', a explicat Olaf Scholz, care în prezent îndeplineşte funcţia de ministru de finanţe în guvernul de coaliţie condus de conservatoarea Angela Merkel.

Die Linke a subliniat că reprezintă cea mai bună şansă pentru SPD şi Verzi pentru a-şi pune în practică politicile, precum creşterea salariului minim naţional, sporirea impozitelor pe veniturile ridicate şi accelerarea trecerii la energia regenerabilă.

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro