BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
În primele 11 luni din 2018, în total 9.209 persoane au fost trimise înapoi în alte state în baza Regulamentului Dublin al Uniunii Europene, în timp ce numărul celor acceptate în Germania a fost de 7.580, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului federal de Interne, răspunzând unei interpelări a deputatei Ulla Jelpke, din partidul Die Linke (stânga radicală).
Numărul mare de solicitanţi de azil care au intrat în Germania în 2015 şi 2016 a făcut ca autorităţile să nu poată respecta termenele prevăzute de regulament. Dacă refugiaţii nu sunt returnaţi într-un interval de şase luni, ei intră în responsabilitatea statului pe teritoriul căruia se află.
În 2016, doar 3.968 de refugiaţi au fost returnaţi către alte state semnatare ale Regulamentului Dublin, în timp ce numărul celor veniţi în Germania a fost de 12.091.
Citește și:
Migranții au găsit o nouă poartă de intrare în Europa
Anul trecut, şase refugiaţi au fost returnaţi în Grecia pentru prima dată, după ce între 2011-2017 acest proces fusese suspendat din cauza supraagalomerării şi a condiţiilor precare din taberele de refugiaţi. Majoritatea solicitanţilor de azil returnaţi au fost trimişi în Italia, care a primit aproape o treime din totalul celor returnaţi în baza Regulamentului Dublin.
Deputata Ulla Jelpke a criticat ”eficienţa” în creştere a sistemului Dublin: ”Umanitatea şi legalitatea sunt pierdute într-o implementare nemiloasă a unui sistem Dublin care este injust în chiar substanţa sa”, a subliniat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...