Germania începe să se închidă în fața imigrației

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Germania aplică mai strict Regulamentul Dublin
Germania aplică mai strict Regulamentul Dublin
Germania a trimis, în anul 2018, mai mulți imigranți în alte state al Uniunii Europene decât a primit, transmite dpa. Dacă în anii anteriori, politica mai deschisă a autorităților germane a stimulat valul de imigrație din anii anteriori, acum Germani a revenit la aplicarea strictă a Regulamentului Dublin al UE care prevede că cererile de azil ale refugiaților sunt procesate de statele în care intră în Uniunea Europeană.

În primele 11 luni din 2018, în total 9.209 persoane au fost trimise înapoi în alte state în baza Regulamentului Dublin al Uniunii Europene, în timp ce numărul celor acceptate în Germania a fost de 7.580, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului federal de Interne, răspunzând unei interpelări a deputatei Ulla Jelpke, din partidul Die Linke (stânga radicală).

Numărul mare de solicitanţi de azil care au intrat în Germania în 2015 şi 2016 a făcut ca autorităţile să nu poată respecta termenele prevăzute de regulament. Dacă refugiaţii nu sunt returnaţi într-un interval de şase luni, ei intră în responsabilitatea statului pe teritoriul căruia se află.

În 2016, doar 3.968 de refugiaţi au fost returnaţi către alte state semnatare ale Regulamentului Dublin, în timp ce numărul celor veniţi în Germania a fost de 12.091.

Citește și:

Migranții au găsit o nouă poartă de intrare în Europa

Anul trecut, şase refugiaţi au fost returnaţi în Grecia pentru prima dată, după ce între 2011-2017 acest proces fusese suspendat din cauza supraagalomerării şi a condiţiilor precare din taberele de refugiaţi. Majoritatea solicitanţilor de azil returnaţi au fost trimişi în Italia, care a primit aproape o treime din totalul celor returnaţi în baza Regulamentului Dublin.

Deputata Ulla Jelpke a criticat ”eficienţa” în creştere a sistemului Dublin: ”Umanitatea şi legalitatea sunt pierdute într-o implementare nemiloasă a unui sistem Dublin care este injust în chiar substanţa sa”, a subliniat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Freepik.com
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...


pixel