Germania începe să se închidă în fața imigrației
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Germania aplică mai strict Regulamentul Dublin
Germania aplică mai strict Regulamentul Dublin
Germania a trimis, în anul 2018, mai mulți imigranți în alte state al Uniunii Europene decât a primit, transmite dpa. Dacă în anii anteriori, politica mai deschisă a autorităților germane a stimulat valul de imigrație din anii anteriori, acum Germani a revenit la aplicarea strictă a Regulamentului Dublin al UE care prevede că cererile de azil ale refugiaților sunt procesate de statele în care intră în Uniunea Europeană.

În primele 11 luni din 2018, în total 9.209 persoane au fost trimise înapoi în alte state în baza Regulamentului Dublin al Uniunii Europene, în timp ce numărul celor acceptate în Germania a fost de 7.580, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului federal de Interne, răspunzând unei interpelări a deputatei Ulla Jelpke, din partidul Die Linke (stânga radicală).

Numărul mare de solicitanţi de azil care au intrat în Germania în 2015 şi 2016 a făcut ca autorităţile să nu poată respecta termenele prevăzute de regulament. Dacă refugiaţii nu sunt returnaţi într-un interval de şase luni, ei intră în responsabilitatea statului pe teritoriul căruia se află.

În 2016, doar 3.968 de refugiaţi au fost returnaţi către alte state semnatare ale Regulamentului Dublin, în timp ce numărul celor veniţi în Germania a fost de 12.091.

Citește și:

Migranții au găsit o nouă poartă de intrare în Europa

Anul trecut, şase refugiaţi au fost returnaţi în Grecia pentru prima dată, după ce între 2011-2017 acest proces fusese suspendat din cauza supraagalomerării şi a condiţiilor precare din taberele de refugiaţi. Majoritatea solicitanţilor de azil returnaţi au fost trimişi în Italia, care a primit aproape o treime din totalul celor returnaţi în baza Regulamentului Dublin.

Deputata Ulla Jelpke a criticat ”eficienţa” în creştere a sistemului Dublin: ”Umanitatea şi legalitatea sunt pierdute într-o implementare nemiloasă a unui sistem Dublin care este injust în chiar substanţa sa”, a subliniat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel