Germania înființează un fond de 100 miliarde de euro pentru armată
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Germania alocă o sumă uriașă pentru dotarea și modernizarea armatei / Foto: Ministerul German al Apărării
Germania alocă o sumă uriașă pentru dotarea și modernizarea armatei / Foto: Ministerul German al Apărării
Germania a decis să majoreze substanțial bugetul pentru armata țării.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania va investi 100 de miliarde de euro (113 miliarde de dolari) într-un fond special pentru a moderniza armata țării și pentru a crește cheltuielile anuale pentru apărare la peste 2% din produsul intern brut.

Fondul special va fi plătit printr-o rectificare a bugetul pe 2022, a declarat Scholz duminică, în textul pregătit pentru un discurs rostit în cadrul unei sesiuni speciale a camerei inferioare a parlamentului de la Berlin.  

Cancelarul Olaf Scholz a anunțat planuri de creștere a cheltuielilor germane pentru apărare, marcând o schimbare profundă a priorităților fiscale ale țării ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. 

Criza ucraineană: Germania a suspendat autorizarea Nord Stream 2

Într-un discurs special adresat duminică parlamentului, Scholz a declarat că Germania va investi 100 de miliarde de euro (113 miliarde de dolari) în acest an într-un fond special pentru modernizarea armatei țării și că, în continuare, va crește anual cheltuielile pentru apărare la peste 2% din produsul intern brut.

Scholz, care în ultimele săptămâni a fost criticat pe scară largă atât de adversari, cât și de aliați, pentru ceea ce aceștia au perceput ca fiind tergiversări și slăbiciune în fața agresiunii crescânde a Rusiei față de Ucraina, a făcut o schimbare radicală după atacul pe scară largă al liderului rus Vladimir Putin asupra fostei republici sovietice.

"Odată cu invazia Ucrainei, ne aflăm într-o nouă eră", a declarat Scholz, social-democratul care i-a luat locul Angelei Merkel în decembrie. "Joi, președintele Putin a creat o nouă realitate cu invazia sa în Ucraina. Această nouă realitate necesită un răspuns clar. Noi l-am dat", a punctat cancelarul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel