Germania, nou ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru Ucraina
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Germania acordă un nou ajutor militar Ucrainei.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat joi că Germania va oferi Ucrainei un nou pachet de armament în valoare de 500 de milioane de euro, conform dpa.

Pistorius a făcut acest anunț la Odessa, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, pentru a discuta necesitățile militare ale Kievului.

El a precizat că pachetul include un număr mare de rachete IRIS-T SLM cu rază medie de acțiune pentru sistemele de apărare antiaeriană, precum și un număr mai redus de rachete SLS cu rază scurtă de acțiune. De asemenea, Germania va furniza Ucrainei drone de recunoaștere și de luptă pentru Marea Neagră, alături de piese de schimb urgente, cum ar fi țevi pentru artilerie și motoare pentru tancurile germane Leopard. Pachetul include și un milion de gloanțe pentru armamentul de infanterie.

Unele dintre aceste echipamente sunt deja pe punctul de a fi livrate, a adăugat Pistorius. Din 2025, Germania va trimite și 18 obuziere moderne pe roți.

Germania va finanța cursuri de pregătire industrială pentru cetățenii ucraineni, iar pachetul mai cuprinde fonduri pentru comunicații prin satelit protejate împotriva interferențelor.

Guvernul german va contribui cu câte un milion de euro pentru întreținerea și repararea a 19 tancuri Leopard A1 și Leopard II A4, care vor fi livrate Ucrainei de Spania în acest an.

Reprezentantul guvernului de la Berlin l-a asigurat pe Umerov că "vom continua să vă sprijinim în această campanie defensivă".

Detaliile vizitei ministrului german în orașul de pe coasta Mării Negre nu au fost anunțate dinainte, din motive de securitate. Forțele ruse continuă să avanseze în unele sectoare ale frontului și să lanseze bombardamente puternice asupra orașelor ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel