Rata inflaţiei a ajuns, în Germania, la 7,4% în luna aprilie, în contextul efectelor economice ale pandemiei şi ale războiului din Ucraina, anunţă Oficiul german pentru Statistici, potrivit publicaţiei Der Spiegel. Raportul publicat joi de Oficiul german pentru Statistici indică o inflaţie de 7,4% în aprilie, o creştere foarte mică faţă de luna martie, când nivelul inflaţiei a fost de 7,3%.
Creşterea inflaţiei reflectă efectele pandemiei şi ale războiului din Ucraina. Guvernul de la Berlin a aplicat o serie de măsuri de asistenţă financiară în contextul crizelor. Miercuri, Cabinetul Olaf Scholz a anunţat plafonarea preţurilor la carburanţi şi acordarea de stimulente pentru transportul feroviar şi pentru atenuarea creşterilor preţurilor la energie electrică.
În ultimul an şi jumătate, Germania a înregistrat o inflaţie ridicată, reflectată în preţurile la energie, carburanţi şi alimente, transmite Mediafax.
Guvernul Olaf Scholz a aprobat marţi seară, în contextul reuniunii internaţionale organizate în Baza militară Ramstein, vânzarea de tancuri Ucrainei şi instruirea de militari ucraineni pe teritoriul Germaniei.
Grupul german Krauss-Maffei Wegmann a primit aprobarea Guvernului de la Berlin pentru a putea vinde Ucrainei tancuri de tip Gepard, echipate cu sisteme antiaeriene, informează publicaţia Der Spiegel.
"Vehiculele Gepard sunt exact ce are nevoie Ucraina în acest moment pentru a securiza spaţiul aerian", a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.
De asemenea, Germania va antrena militari ucraineni pe teritoriul său. Ambasadorul Germaniei în SUA, Emily Haber, a confirmat suplimentarea asistenţei militare destinate Ucrainei. "Două anunţuri majore după reuniunea de la Ramstein. În primul rând, trimitem tancuri Gepard Ucrainei. În al doilea rând, vom antrena militari ucraineni pe teritoriul german", a declarat Emily Haber, potrivit BBC News.
Guvernul german a anunţat recent că pregăteşte alocarea a două miliarde de euro pentru asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina. Administraţia de la Kiev va primi un miliard de euro. "Am cerut industriei germane de armament să ne spună ce tipuri de materiale poate livra în termen scurt. Ucraina a făcut excepţie de la această listă, dar îi furnizăm noi fondurile necesare pentru achiziţii", afirma săptămâna trecută Olaf Scholz, citat de publicaţia Die Welt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...