Germania, Suedia și Polonia au anunțat expulzarea unor diplomați ai Federației Ruse
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Germania EXTINDE lockdown-ul! Află până CÂND
Germania EXTINDE lockdown-ul! Află până CÂND
Ministerele de externe ale Germaniei, Suediei și Poloniei expulzează câte unui diplomat rus, ca răspuns la gestul facut de Moscova, săptămâna trecută.

Prezentăm, mai jos, comunicatul Ministerului german al Afacerilor Externe, prin care autoritățile germane motivează decizia acestora de a expulza, la rândul lor, un diplomat al Federației Ruse, acreditat la Berlin.

'În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 aprilie 1961, Ministerul de Externe a declarat astăzi un angajat al Ambasadei Rusiei la Berlin ca fiind persona non grata. Acest gest este o reacție a guvernului german la o decizie a Federației Ruse, de vineri, 5 februarie 2021, prin care Rusia a expulzat mai câțiva diplomați din state membre UE, inclusiv un angajat al Ambasadei Germaniei la Moscova. Acea decizie nu a fost în niciun fel justificată. Diplomatul german în cauză și-a îndeplinit sarcina exclusiv în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, și anume de a obține informații legale despre evoluțiile survenite la fața locului.'

De asemenea, ministrul suedez de Externe, Ann Linde, a declarat pe Twitter 'Am informat Ambasadorul rus că o persoană din ambasada Rusiei trebuie să părăsească Suedia'.

Ministerul de Externe al Poloniei a precizat că "în conformitate cu principiul reciprocității și în coordonare cu Germania și Suedia, a fost luată decizia de adeclara persona non grata un angajat al  consulatul general al Rusiei de la Poznan".

Amintim că săptămâna trecută, în timpul vizitei la Moscova a lui Josep Borrell, șeful diplomației europene, Rusia a anunţat expulzarea unor diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

Citește și: Rusia: Pentru noi, UE nu este un partener de ÎNCREDERE

           Rusia expulzează diplomaţi europeni. Asta, în timpul vizitei la Moscova a șefului diplomației UE

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel