Pentru că oamenii s-au bulucit spre farmacii. Uitând parcă alt anunț al autorităților de la Berlin, și anume că respectivele măști vor fi livrate la domiciliu, dar începând cu 1 ianuarie. Decizia a fost adoptată de guvernul german în contextul noilor măsuri de restricții, mult mai dure și care prevăd inclusiv suspendarea cursurilor școlare și închiderea marilor magazine până pe 10 ianuarie 2021 cel puțin.
”A ieșit un fel de paradox”, a comentat cotidianul Frakfurter Allgemeine Zeitung. Din primele ore ale dimineții de miercuri, trotuarele din fața farmaciilor s-au umplut de oameni. Mai tineri și mai în vârstă. Nu bătrâni. Ei au rămas acasă, dar și-au trimis rudele să le ridice măștile, în baza documentelor necesare.
”Nu cred că a trecut o oră de când am deschis farmacia și stocul de măști s-a epuizat. A fost ceva incredibil. O coadă uriașă afară, plus oamenii din interior. Și marea majoritate nu dorea altceva decât măști”, a povestit pentru ziarul citat un farmacist dintr-un cartier din Frankfurt.
Citește și Regiunile UE primesc încă 47,5 miliarde euro pentru a combate pandemia
Pe scurt, în plină carantină, ”statul a trimis 27 de milioane de germani la coadă la farmacii”, a tras concluzia publicația Bild. Cel mai popular ziar german amintește că Ministerul Sănătății intenționează să aloce 2,5 miliarde de euro pentru a oferi măștile FFP2 persoanele de peste 60 de ani, diabetice sau astmatice.
În opinia jurnaliștilor germani, distribuirea ar fi fost mult mai pertinentă dacă s-ar fi făcut prin casele de sănătate, care au situația persoanelor vizate. În schimb, când numărul noilor cazuri de infectări crește zilnic, la fel și numărul de decese, ritmul fiind nemaiîntâlnit de la izbucnirea pandemiei, autoritățile nu au făcut decât să sporească un pic riscul de contaminare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BCE spune că Europa are nevoie...
Furt de obiecte din tezaurul...
Trump și criptomonedele: Un...
Creştere a numărului de...
CIA a evaluat că pandemia de...
ANPIS - Agenţia Naţională...
Coiful de aur de la...
Grupaj de ştiri.
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Canalele de pe Telegram au publicat videoclipuri...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...