Gheorghiță, mesaj pentru politicieni: Ce semănăm acum, aia vom culege
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Ministrul Sănătății a spus ce a avut de spus
Ministrul Sănătății a spus ce a avut de spus
„Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică. Cred că ceea ce semănăm în momentul de față vom culege mai târziu”, spune coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, despre faptul că Parlamentul a respins urgentarea adoptării legii certificatului verde.

„Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică. Cred că ceea ce semănăm în momentul de față vom culege mai târziu. Acesta este lucru pe care eu în înțeleg ca om și ca coordonator al campaniei de vaccinare”, spune Valeriu Gheorghiță.

El spune, în calitate de medic, că măsurile pe care autoritățile trebuie să le ia trebuie să urmărească două aspecte - reducerea numărului de noi cazuri și creșterea ratei de vaccinare.

Certificatul digital. La câte zile de la vaccinare se validează

„Ca medic, eu cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice încât să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populațional, dar, în egală măsură, să stimuleze rata de vaccinare, pentru că altfel, dacă măsurile sunt doar pentru scăderea numărului de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar nu putem crește rata vaccinală, vom avea aceeași populație receptivă în perioada lunilor următoare, deci situația nu se va schimba”, conchide Gheorghiță.

Reprezentanții USR susțin că prin respingerea la Camera Deputaților a dezbaterii în regim de urgență a proiectului legii certificatului verde s-a născut „o coaliție monstruoasă împotriva sănătății publice”.

În replică, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, susține că termenul de dezbatere a proiectului legii certificatului verde este de urgență, exact ca în cazul OUG, prin urmare cererea USR era fără obiect: „Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel