Ghinea: Aprobarea PNRR depinde de reforma pensiilor
Autor: Matei Ion | 10 iun, 08:27
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susține că reforma pensiilor este o recomandare de țară a Comisiei Europene de mai mulți ani. „Dacă noi nu rezolvăm într-un fel sau altul recomandările de țară, planul nu este acceptat, este condiție eliminatorie”, a spus el.

„Sunt reformele pe care România și-a propus să le facă: creșterea voluntară a vârstei de pensionare, a fost foarte multă emoție pe această chestiune, în ce privește stagiul de cotizare, nu va mai fi unul fix, va unul legat de numărul de ani și de tipuri de profesii, care urmează să fie aprobat de legea viitoare, care va fi aprobată de Parlament anul viitor. Comisia Europeană și-a dorit ceea ce ne recomandă de vreo zece ani. Sunt două realități factuale: prima, că România are recomandare de țară în raportul anual al Comisiei, care spune aveți un sistem de pensii dezechilibrat și al doilea aveți o problemă cu echitatea sistemului de pensii, adică aveți un sistem nedrept”, a spus Cristian Ghinea la Digi24, citat de Mediafax.

Conforma acestuia, această constatare o face Comisia an de an.

„Acest regulament pe care se bazează PNRR spune foarte clar, statul membru trebuie să rezolve prin planurile lor naționale aceste recomandări de țară. Deci dacă noi nu rezolvăm într-un fel sau altul recomandările de țară, planul nu este acceptat, este condiție eliminatorie. Nu a apărut din senin această temă”, a mai spus ministrul.

PSD depune moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

G Ad:

Acesta a precizat că în propunerea făcută de România, legea trebuie să fie aprobată de Parlamenmt anul viitor. „În pregătirea acestei legi vom avea consultări extinse cu toți factorii intersați și tot în pregătirea eacestei legi vom avea un proces de recalculare a pensiilor și de digitalizare a dosarelor”, a declarat Cristian Ghinea.

Referitor la eliminarea pensiilor speciale, Cristian Ghinea a spus că în acest moment nu este consens în Coaliția de guvernare.

„Nu este un consens în Coaliție pe acest subiect. Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim. Și am avut nenumărate discuții pe acest subiect, pe care nu o să le fac publice, pentru că nu este fair pentru paretenerii noștri, dar cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza și trebuie să avem discuția asta public. Din punct de vedere al USR PLUS toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă”, a mai spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Acesta a precizat că sunt „niște limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greșite”.

Ştiri Recomandate

Inundații. COD ROȘU, prelungit în ACESTE zone

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...

Daniel Dăianu desființează mitul criptomonedelor

Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative...

Ungaria spune 'DA' pieţei pan-europene de energie electrică

Pieţele de energie electrică ale ţărilor din Europa...

NASA a dat vestea: Ce se întâmplă cu telescopul Hubble

Telescopul Hubble, care se află de peste 30 de ani pe...

Solstițiul de vară 2021. Cât durează cea mai lungă zi din an

Mâine, pe 21 iunie are loc Solstițiul de vară sau Ziua...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro