Doi giganți chinezi din domeniul auto și tehnologie, Geely și Baidu, au anunțat, pe neașteptate, o reducere drastică de personal la Jiyue, compania lor mixtă specializată în vehicule electrice. Motivul invocat? „Schimbări majore” în industria extrem de competitivă a vehiculelor electrice, care au pus presiune pe planurile de afaceri ale companiei.
Într-un comunicat comun publicat pe rețelele de socializare, cele două companii au explicat: „Din cauza schimbărilor uriașe în peisajul competitiv al industriei, planul de afaceri nu a putut fi executat, iar operațiunile s-au confruntat cu provocări”.
Angajații Jiyue, nemulțumiți
Anunțul a provocat nemulțumiri în rândul angajaților Jiyue, după ce compania a decis să desființeze mai multe departamente. Nu s-a precizat numărul lucrătorilor care vor fi afectați de decizia luată, însă Geely și Baidu au promis să rezolve cât mai rapid problemele financiare rezultate.
Industria vehiculelor electrice din China, cea mai mare piață din lume pentru astfel de vehicule, se confruntă cu noi provocări. Disputele comerciale în creștere cu Statele Unite și Europa amenință planurile de extindere internațională ale producătorilor chinezi.
Viitor incert
Dificultățile întâmpinate de Jiyue ar putea semnala probleme similare pentru alte companii din industrie, avertizează analistul independent Lei Xing. El a descris situația drept „o surpriză” dat fiind că implică două nume importante precum Geely și Baidu.
„Aceasta arată cât de dificil este să faci față mediului actual”, a declarat Lei Xing, descriind situația de la Jiyue ca fiind o „debacle”. El crede că această criză nu va fi ultima din industrie.
„Mă aștept ca și alte mărci să întâmpine dificultăți până în 2025”, a adăugat analistul, sugerând că presiunea competiției globale și a reglementărilor comerciale va continua să afecteze companiile chineze din domeniul vehiculelor electrice.
Restructurarea bruscă a Jiyue și provocările semnalate de giganți precum Geely și Baidu subliniază instabilitatea pieței vehiculelor electrice, în ciuda poziției dominante a Chinei pe acest segment. Într-un mediu economic din ce în ce mai competitiv și tensionat, companiile sunt nevoite să-și reevalueze strategiile pentru a rămâne relevante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Metalul galben nu a profitat de condițiile favorabile...
Investiții majore în energie...
Această veste vine într-un context de tensiuni...
Producţia industrială a scăzut cu 1,8% în primele zece...
Investiția va fi direcționată către extinderea...
Lockheed Martin a respins rapid...
Fluxurile de numerar instabile...
Rata şomajului înregistrat în evidenţele AMOFM Bucureşti...
Măsura intră în vigoare pe 16...
Dolarul a atins un maxim al...
Cei doi constructori auto au...
Germania, motorul economic al...
Va fi o creștere de aproape 10% și va intra în vigoare...
Asociația Prosumatorilor și a...
Inteligența artificială ajută...
În timp ce tot mai multe orașe cer poliției să ridice...
Programul magazinelor Kaufland de Crăciun și de Anul...
Guvernul României a aprobat, în...
Indicii principali au închis pe...
Grupaj de știri.
„Procesul de dezinflație este...
Jaguar, cunoscut pentru luxul și eleganța sa, a intrat...
Cursul valutar al zilei, comunicat de Banca Naţională.
Guvernul spaniol a anunțat joi deschiderea unei anchete...
Deciziile de politică monetară...
Un nou capitol în salarizarea...