Gigantul imobiliar chinez Country Garden a suspendat tranzacțiile la Bursa din Hong Kong
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Country Garden / sursa foto: Wikimedia Commons
Country Garden / sursa foto: Wikimedia Commons
Grav afectat de criză, marele dezvoltator chinez a recurs la această măsură după ce a amânat publicarea rezultatelor sale financiare.

Firma a declarat săptămâna trecută că are nevoie de mai mult timp pentru a colecta informații în timp ce își restructurează datoriile, relatează BBC.

În ianuarie, gigantul imobiliar rival China Evergrande a primit ordin de lichidare din partea unui tribunal din Hong Kong, având în vedere datoriile foarte mari ale companiei. Prima audiere pentru cererea de lichidare a Country Garden, care a fost depusă de Ever Credit Ltd, este programată pentru 17 mai.

Ever Credit este o unitate a Kingboard Holdings, un investitor imobiliar.

Country Garden a declarat că "din cauza volatilității continue a industriei, mediul operațional cu care se confruntă grupul devine din ce în ce mai complex".

Suspendarea acțiunilor Country Garden a avut loc în momentul în care piața bursieră din Hong Kong s-a redeschis după weekendul de Paștele Catolic.

Tot marți, acțiunile dezvoltatorului imobiliar China Vanke, susținut de statul chinez, au scăzut până la un minim record.

Vineri, firma a raportat o scădere de peste 50% a profitului său anual și a declarat investitorilor că intenționează să își sporească fluxul de numerar prin reducerea datoriilor în următorii doi ani.

Industria imobiliară chineză, în colaps

Industria imobiliară din China se confruntă cu o presiune financiară majoră din 2021, când guvernul a introdus măsuri de limitare a sumelor pe care marii dezvoltatori le pot împrumuta.

Mai mulți mari dezvoltatori imobiliari chinezi, printre care Evergrande și Country Garden, au intrat în incapacitate de plată în ultimii ani.

Problemele de pe piața imobiliară a țării au un impact major, deoarece sectorul reprezintă aproximativ o treime din economie.

Beijingul a anunțat diverse măsuri în încercarea de a stimula cererea de locuințe.

Luna trecută, autoritatea de reglementare a piețelor financiare din China a acuzat Evergrande și pe fondatorul său, Hui Ka Yan, că au umflat veniturile cu 78 de miliarde de dolari cu doi ani înainte ca firma să intre în incapacitate de plată.

Hengda Real Estate, divizia continentală a companiei, a fost amendată cu 583,5 milioane de dolari, în timp ce Hui Ka Yan riscă să fie interzis pe viață pe piețele financiare din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel