Goldman observă o pauză în raliul bursier. Ce înseamnă acest lucru

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Analizând situații / FOTO: Freepik
Analizând situații / FOTO: Freepik
Sentimentul de pe piața acțiunilor devine din nou prudent, afirmă experții Goldman Sachs, întrucât optimismul legat de negocierile comerciale dintre Statele Unite și China a fost deja încorporată în prețuri.

Josh Schiffrin, director de strategie la Goldman, și-a informat clienții că își reduce expunerea de la o poziție optimistă la una neutră, anticipând o perioadă de tranzacționare laterală.

„Prețurile s-au ajustat deja în mod semnificativ pentru a reflecta un optimism mult mai pronunțat cu privire la situația comercială,” a scris acesta.

Temeri privind sustenabilitatea raliului

Un punct de vedere susținut și de Shawn Tuteja, tot de la Goldman, care subliniază că mulți clienți se întreabă dacă recentul raliu s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă. „O mare parte din acest optimism este deja inclusă în preț”, a atras el atenția. 

Tuteja avertizează că un acord comercial care ar reduce tarifele doar cu 70% ar putea fi perceput ca dezamăgitor. „Dacă se va anunța un ‘acord’ cu China care să reducă tarifele la 70%, cred că piețele de acțiuni ar începe să scadă de la aceste niveluri.”

S&P 500 crește, dar investitorii încep să vândă

Seria recentă de nouă zile consecutive de creștere a indicelui S&P 500 — declanșată de anunțul președintelui Donald Trump privind „Ziua Eliberării” tarifelor — i-a determinat pe unii investitori să își marcheze profiturile.

Rothschild reduce expunerea la acțiunile americane

Delphine Arnaud, manager de portofoliu la Edmond de Rothschild, a declarat că își reduce expunerea la piața americană.

„Profităm de ocazie pentru a încasa profituri — este o situație nesperată,” a afirmat ea. Arnaud a descris raliul drept „acrobatic”, fiind mai degrabă alimentat de poziționare și sentiment decât de fundamente solide.

Riscuri de recesiune și profituri slabe – motive de prudență
Ea a invocat așteptările scăzute privind profiturile și riscurile tot mai mari de recesiune ca motive pentru evitarea acțiunilor americane. „Nu dorim să cumpărăm acțiuni ale companiilor americane care vor fi afectate” de tensiunile comerciale, a precizat ea.

Reorientare spre micile companii europene

În schimb, Arnaud își redirecționează capitalul spre companiile europene cu capitalizare mică, pe care le consideră mai bine poziționate. „Acestea sunt mai concentrate pe economia internă, au evaluări mai scăzute și ar putea beneficia de viitoarele reduceri ale ratelor dobânzilor și de planurile de stimulare economică din Germania,” a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel