Profitul a crescut la 4,13 miliarde de dolari, sau 11,58 dolari pe acțiune, pentru perioada ianuarie-martie, față de 3,23 miliarde de dolari, sau 8,79 dolari pe acțiune, în urmă cu un an, relatează Reuters.
Directorii executivi de la rivalii JPMorgan și Citigroup au făcut referire la îmbunătățirea condițiilor pentru încheierea de tranzacții, când creditorii au raportat profituri care au depășit așteptările pieței.
Fiind unul dintre marii manageri de investiții la nivel global, Goldman Sachs a oferit consultanță în unele dintre cele mai mari tranzacții de anul trecut, inclusiv achiziționarea de către Exxon Mobil a Pioneer Natural Resources, în valoare de 60 de miliarde de dolari.
În condițiile în care corporațiile și-au recăpătat o oarecare încredere pentru a strânge bani pe piețele de capital, activitatea de subscriere de acțiuni și obligațiuni și-a revenit.
Rezerva Federală a reușit până acum să conducă economia spre așa-numita aterizare ușoară, în care crește ratele dobânzilor și domolește inflația, evitând în același timp o recesiune majoră.
Onorariile mari din subscrierea de obligațiuni și oferte de acțiuni, precum și din consultanță în tranzacții au ridicat onorariile băncilor de investiții ale Goldman cu 32%, la 2,08 miliarde de dolari.
Veniturile din tranzacționarea de titluri cu venit fix, valute și mărfuri au crescut cu 10%, la 4,32 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din acțiuni au urcat cu 10%, la 3,31 miliarde de dolari.
Volumul global al fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 30% în primul trimestru, ajungând la aproximativ 755,1 miliarde de dolari față de anul trecut, potrivit datelor Dealogic.
Platforma de soluții, unitatea care găzduiește unele dintre operațiunile de consum ale Goldman, a obținut venituri cu 24% mai mari.
Goldman își reduce operațiunile bancare pentru consumatori, care au avut un eșec nefericit, cauzând pierderi de miliarde de dolari.
Goldman a renunțat, de asemenea, la cardurile de credit în colaborare cu General Motors, iar un parteneriat similar pe care îl are cu gigantul tehnologic Apple se confruntă cu un viitor incert.
Provizioanele pentru pierderi din credite ale băncii au urcat la 318 milioane de dolari, față de un beneficiu net de 171 milioane de dolari în urmă cu un an, din cauza unor potențiale neplăți în cazul cardurilor de credit și al împrumuturilor angro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...