Goldman Sachs, previziuni sumbre privind prețul petrolului Brent
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Câmp petrolier
Câmp petrolier
Experții băncii americane Goldman Sachs au făcut o analiză a evoluției prețului la petrolul marca Brent, de referință în Europa, în contextul scăderii stocurilor comerciale ale OECD. 

Stocurile comerciale ale OECD, estimate de banca de investiții de pe Wall Street la un sfert din cele peste 9 miliarde de barili la cât se ridică stocurile mondiale, au fost inferioare cu 30 de milioane de barili în august decât se estimase anterior.

Prețurile petrolului Brent s-au menținut miercuri aproape de 84 de dolari pe baril, după ce au atins cel mai ridicat nivel din ianuarie la începutul acestei luni, după o creștere de peste 14% în iulie. 

„Motivul principal al supraperformanței este că piața petrolului continuă să acuze deficite importante”, au scris analiștii Goldman într-o notă internă. În opinia lor, creșterea producției de țiței a redus, în ultimele aproape două luni, stocurile de brut din Statele Unite și Asia cu 21 de milioane și, respectiv, 11 milioane de barili.

Combinate cu o scădere de 50 de milioane de barili a stocurilor din afara OCDE și o reducere de 20 de milioane de barili a stocurilor offshore gestionate de Arabia Saudită, stocurile globale de petrol au scăzut cu 80 de milioane de barili de la începutul acestei luni. 

Promisiunea repetată a Arabiei Saudite de a reduce cotele de producție și aparenta ei dorință de a renunța prea curând la această decizie, reprezintă, potrivit Goldman, alt risc de creștere a prețurilor din cauza unei oferte mai slabe și de lungă durată din partea OPEC+.

„Producția saudită s-ar putea menține la nivelul actual de 9 milioane de barili pe zi (bpd) pentru mai mult timp dacă Arabia Saudită ia în considerare o țintă de preț mai agresivă”, au subliniat analiștii băncii americane.

În plus, ei au precizat că informațiile privind cererea Chinei, cel mai mare importator de petrol al lumii, sunt mixte și au menționat că datele macro slabe sunt concentrate pe activități care nu sunt mari consumatoare de petrol, în timp ce cererea internațională de avioane a continuat să se redreseze.

Citește și Schimbarea la față a globalizării. Care sunt noile provocări, noile bătălii

Citește și Goldman Sachs: Inteligența artificială ar putea crește profiturile S&P 500 cu 30% în 10 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 


pixel