Google ar putea concedia 10.000 de angajați "neperformanți"
Autor: Simona Haiduc | 23 noi 2022, 23:13
Este nevoie de o reducere a costurilor
Este nevoie de o reducere a costurilor
Google, subsidiara Alphabet, vrea să identifice 10.000 de angajați "neperformanți", adică 6% din forța sa de muncă la nivel global, cu scopul de a-i concedia, potrivit The Information.

Citând surse apropiate situației, publicația a precizat că grupul folosește noul său sistem de evaluare a performanțelor introdus în luna mai pentru a clasifica acești angajați.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze posibilele reduceri de personal. Acesta a declarat că societatea a implementat un nou sistem, numit Googler Reviews and Development (GRAD), pentru a "stabili obiective clare și pentru a oferi angajaților un feedback regulat" cu privire la performanțele lor.

Confruntat cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu o înrăutățire a condițiilor economice, gigantul internetului a dat de înțeles că intenționează o reducere a costurilor și o îmbunătățire a productivității. În iulie, Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a prezentat un plan numit Simplicity Sprint, care ar trebui să asigure companiei ”20% mai multă eficientă".

Anunțurile de concedieri s-au înmulțit în sectorul tehnologic în ultimele săptămâni, în special la Twitter, cumpărat de Elon Musk, și la compania mamă a Facebook, Meta. Marți, producătorul de computere și imprimante HP și-a anunțat la rândul său intenția de a elimina între 4.000 și 6.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Citește și Concedierea salariaților. Ce amenzi pot primi angajatorii dacă nu respectă regulile

Actul normativ menționat a venit, spre exemplu, inclusiv cu și mai multe situații care interzice concedierea angajaților. Este vorba, mai exact, despre concedierile mai mult sau mai puțin vindicative. Concret, este interzisă concedierea pe fondul unei solicitări de mutare pe un post vacant cu condiții de muncă mai favorabile. Practic însă, dacă angajatorul își motivează refuzul față de aceste solicitări într-un mod cât mai obiectiv, el ar putea scăpa de consecințele prevăzute în legislație și care pot ajunge chiar și la încheirea raportului de muncă.

Legea nr. 283/2022 a introdus în Codul muncii, dreptul salariatului de a solicita, după o vechime de șase luni și după finalizarea perioadei de probă, mutarea pe un post vacant cu condiții de muncă mai favorabile. Aceeași lege stipulează că le este interzis angajatorilor să-i dea afară pe salariații care și-au exercitat acest drept. Mai exact, este interzisă concedierea pe fondul exercitării acestui drept. 

Practic, dacă angajatorul nu-și poate susține în instanță cazul de concediere și angajatul demonstrează care ar fi fost motivul concedierii sale, de fapt, acesta poate obține anularea deciziei și reintegrarea sa în funcție.

Totodată, există și o amendă ce poate fi aplicată de inspectorii de muncă pentru astfel de concedieri - între 4.000 și 8.000 de lei. 

Reamintim că, dacă primește astfel de solicitări, angajatorul are obligația de a răspunde motivat, în scris, în termen de 30 de zile. Pentru a evita astfel de situații conflictuale cu angajații, atunci când refuză cererile lor de mutare pe un post vacant cu condiții de muncă mai favorabile, angajatorii trebuie să se asigure că motivele susținute sunt suficient de bune și obiective pentru a nu lăsa loc, ulterior, de aprecieri contrarii din partea instanței sau a inspectorilor de muncă, scrie Avocatnet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe