Google Cloud a anunțat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Atacul continuă și în prezent
Atacul continuă și în prezent
Atacurile DDoS (distributed denial of service attacks) sunt probabil cele mai puțin sofisticate dintre atacurile cibernetice, dar pot provoca pagube mari. Google și alte mari companii de cloud computing au detectat și raportat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată, scrie Reuters.

În august, Google Cloud a fost lovit de cel mai mare atac DDoS din istorie. Asaltul digital a atins un număr fără precedent de 398 de milioane de cereri pe secundă (RPS). Pentru a înțelege amploarea acestei cifre, Google explică faptul că Google Cloud a primit mai multe cereri pe secundă decât Wikipedia în întreaga lună septembrie 2023.

Cu alte cuvinte, este ceva uriașs. Atacul asupra Google Cloud, care a folosit o nouă tehnică cunoscută sub numele de "fast reset", a fost de 7,5 ori mai mare decât orice atac DDoS înregistrat anterior. În 2022, "cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată" a atins "doar" 46 de milioane de RPS.

Un răspuns coordonat

Google nu este singura companie afectată. Cloudflare, una dintre cele mai importante rețele de livrare de conținut (CDN) din lume, și Amazon Web Services (AWS), cel mai mare furnizor de servicii cloud din lume, au raportat, de asemenea, că au fost victime ale unui atac. Cloudflare a respins un atac de 201 milioane de RPS, în timp ce AWS a rezistat unui atac de 155 de milioane de RPS.

Aceste atacuri DDoS, care au vizat mari furnizori de infrastructură, au început la sfârșitul lunii august și "continuă până în prezent", potrivit Google. În ciuda amplorii și intensității acestor atacuri, infrastructura globală de echilibrare a încărcăturii și de atenuare a atacurilor DDoS a marilor companii tehnologice a fost eficientă în contracararea amenințării și în asigurarea unor servicii neîntrerupte pentru clienții lor.

În urma acestor atacuri, companiile au coordonat un răspuns trans-sectorial, împărtășind informații și strategii de atenuare cu alți furnizori de cloud și mentenanți de software. Acest efort de colaborare a avut ca rezultat patch-uri și tehnici de atenuare pe care majoritatea furnizorilor importanți de infrastructură le-au adoptat deja.

Citește și Cât aur conțin telefoanele noastre inteligente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel