Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Google a cerut unei instanțe federale din California să respingă un proces colectiv propus, în care se susține că, prin colectarea de date pentru antrenarea sistemelor de inteligență artificială generativă, compania încalcă drepturile de proprietate și de confidențialitate a milioane de persoane, relatează Reuters.
Google a declarat luni în fața instanței că utilizarea datelor publice este necesară pentru a antrena sisteme precum robotul său de chat Bard. Aceasta a declarat că procesul ar "va lovi cu un baros nu doar în serviciile Google, ci și în însăși ideea de inteligență artificială generativă".
"Folosirea informațiilor publice disponibile pentru a învăța nu înseamnă furt", a declarat Google. "Și nici nu este nici invadarea vieții private, conversie, neglijență, concurență neloială sau încălcarea drepturilor de autor".
Opt persoane anonime au dat în judecată Google la San Francisco în iulie pentru că ar fi folosit în mod abuziv conținutul postat pe rețelele de socializare și informațiile partajate pe platformele Google pentru a-și antrena sistemele.
Procesul este una dintre mai multe plângeri recente privind presupusa utilizare abuzivă de către companiile de tehnologie a unor conținuturi precum cărți, artă vizuală, coduri sursă și date personale fără permisiune pentru antrenarea inteligenței artificiale.
Ryan Clarkson de la Clarkson Law Firm, care îi reprezintă pe reclamanți, a declarat marți,că "încercarea marilor companii de tehnologie de a face din furtul în masă al informațiilor noastre personale o normă comercială este extrem de iresponsabilă și lipsită de viziune".
Consilierul general al Google, Halimah DeLaine Prado, a declarat, tot marți, că procesul este "lipsit de temei" și că legea americană "sprijină utilizarea informațiilor publice pentru a crea noi utilizări benefice".
DeLaine Prado a negat, de asemenea, acuzația din plângere conform căreia compania folosește fără permisiune informații nepublice din servicii precum Gmail în antrenamentul AI.
Conținutul identificat în proces variază de la fotografii de pe site-urile de întâlniri până la liste de redare Spotify și videoclipuri TikTok. Una dintre reclamante, descrisă ca fiind o autoare texană de best-seller și jurnalistă de investigație, a mai spus că Google i-a copiat cartea pentru a ajuta la antrenarea Bard să răspundă la solicitări de text.
Google a susținut luni că plângerea se referă în mare parte "la un comportament irelevant al unor terțe părți și la predicții apocaliptice despre inteligența artificială".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...