COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Grecia a sechestrat un petrolier rusesc în largul insulei Evia, ca parte a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, a anunțat marți paza de coastă elenă, conform Reuters. La începutul acestei luni, UE a interzis accesul navelor sub pavilion rusesc în porturile blocului de 27 de națiuni, cu unele excepții, în timp ce a adoptat noi sancțiuni radicale împotriva Rusiei.
Nava Pegas, sub pavilion rusesc, cu 19 membri ai echipajului la bord, a fost capturată în apropiere de Karystos, pe coasta sudică a insulei Evia, care se află chiar în largul Greciei continentale, în apropiere de capitala Atena.
"A fost confiscat ca parte a sancțiunilor UE", a declarat un oficial al Ministerului Transporturilor Maritime. Un oficial al pazei de coastă a declarat că încărcătura de petrol a navei nu a fost confiscată. Pegas a raportat anterior o problemă la motor. Marea agitată a forțat-o să acosteze chiar în largul localității Karystos, unde a fost confiscată, a relatat Athens News Agency, citează Mediafax.
Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că "ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne", a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, citat de portalul ucrainean Pravda, transmite EFE.
"În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (...) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân", a precizat sursa citată.
Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului "Moskva", nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, pe care surse militare ruse au pus-o pe seama "avariilor provocate la carenă de un incendiu izbucnit după detonarea muniţiilor" aflate la bord.
În schimb, surse ale armatei ucrainene au comunicat că vasul, care staţiona la circa 100 de kilometri de coastele ucrainene, a fost lovit cu două rachete Neptun, de fabricaţie ucraineană, care au provocat mai multe explozii la bord şi un incendiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...