Grecia a SECHESTRAT un petrolier rusesc, ca parte a sancțiunilor UE
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Decizie drastică luată de Grecia, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei. 

Grecia a sechestrat un petrolier rusesc în largul insulei Evia, ca parte a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, a anunțat marți paza de coastă elenă, conform Reuters. La începutul acestei luni, UE a interzis accesul navelor sub pavilion rusesc în porturile blocului de 27 de națiuni, cu unele excepții, în timp ce a adoptat noi sancțiuni radicale împotriva Rusiei.

Nava Pegas, sub pavilion rusesc, cu 19 membri ai echipajului la bord, a fost capturată în apropiere de Karystos, pe coasta sudică a insulei Evia, care se află chiar în largul Greciei continentale, în apropiere de capitala Atena.

"A fost confiscat ca parte a sancțiunilor UE", a declarat un oficial al Ministerului Transporturilor Maritime. Un oficial al pazei de coastă a declarat că încărcătura de petrol a navei nu a fost confiscată. Pegas a raportat anterior o problemă la motor. Marea agitată a forțat-o să acosteze chiar în largul localității Karystos, unde a fost confiscată, a relatat Athens News Agency, citează Mediafax.

 

Citeşte şi: Flota rusă din Marea Neagră, mutări neaşteptate. Ce se întâmplă cu navele

 

Nave ale flotei ruse la Marea Neagră s-au îndepărtat la 200 de kilometri distanţă de coasta ucraineană, cu toate că "ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne", a anunţat marţi Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, citat de portalul ucrainean Pravda, transmite EFE.

"În zona operativă a Mării Negre, grupuri ostile de rachete şi nave de desant s-au îndepărtat de coastele ucrainene la circa 200 de kilometri. (...) Însă blocada (navală) şi ameninţarea atacurilor cu rachete rămân", a precizat sursa citată.

Anunţul distanţării navelor ruse de ţărmul ucrainean intervine la o săptămână după scufundarea crucişătorului "Moskva", nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră, pe care surse militare ruse au pus-o pe seama "avariilor provocate la carenă de un incendiu izbucnit după detonarea muniţiilor" aflate la bord.

În schimb, surse ale armatei ucrainene au comunicat că vasul, care staţiona la circa 100 de kilometri de coastele ucrainene, a fost lovit cu două rachete Neptun, de fabricaţie ucraineană, care au provocat mai multe explozii la bord şi un incendiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel