Grupul miliardarului ceh Daniel Kretinsky intră în capitalul Loopsider
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită
Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită
După ce a investit în studioul de podcast Louie Media și în revista „Usbek & Rica”, CMI France, care editează revistele „Elle” și „Marianne”, preia o acțiune minoritară semnificativă în playerul video Loopsider. Un nou pas în extinderea grupului de presă, care va beneficia de know-how-ul acestei firme specializate în rețelele sociale.

La cinci ani de la creare, „Loopsider va dobândi o altă dimensiune”, crede cofondatorul companiei, Giuseppe de Martino. După câteva săptămâni de negocieri, playerul video pe care l-a înființat împreună cu Johan Hufnagel și Arnaud Maillard intră în curtea CMI France, editorul „Elle”, „Télé 7 jours”, „Marianne”, „Franc- Shooter” , etc. Grupul miliardarului ceh Daniel Kretinsky, care va deține în curând și Editis, preia 45% din acțiunile Loopsider, lăsându-i pe cei trei fondatori în poziția comună de prim acționar. Conducerea rămâne neschimbată.

Suma tranzacției rămâne confidențială, dar comapania este evaluată la aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit „La Lettre A”. Profitabilă în 2021 și 2022, Loopsider, care obține marea majoritate a veniturilor din activitățile sale de conținut de marcă, este în creștere puternică (aproximativ 35% pe an în ultimii doi ani).

„Anul acesta, ne propunem o creștere între 35 și 50% a cifrei de afaceri și a Ebitda”, precizează Giuseppe de Martino. Compania se bazează pe două puncte de vânzare, Loopsider, pe știri, și Period, pe probleme de corp și gen, și urmează să lanseze un al treilea, Hupster, pe economia creatorilor de conținut. În fiecare zi, 7 milioane de oameni urmăresc videoclipuri de la Loopsider, care comercializează și un serviciu de analiză a performanței publicațiilor, inclusiv videoclipuri, pe rețelele sociale.

Dezvoltați videoclipul

„Loopsider ne va ajunta, cu expertiza sa, să dezvoltăm videoclipurile mărcilor noastre pe rețelele sociale, primele urmând să fie lansate în septembrie”, confirmă Valérie Salomon, președintele CMI Franța. Titlurile grupului vor beneficia și de instrumentul de analiză a rețelelor sociale Loopsider, care va continua să fie comercializat.

Cu această operațiune, CMI France reproduce un plan bine pus la punct, ce presupune intrarea în capitalul unei companii profitabile, de mare succes, o abilitate de care poate beneficia restul afacerilor, lăsând în același timp fondatorii la conducere. CMI France a preluat astfel controlul în octombrie asupra revistei de perspectivă „Usbek & Rica”, care este și ea specializată în organizarea de evenimente, înainte de a prelua 47% din studioul de producție de podcast Louie Media în decembrie. „Cu aceste trei achiziții, adăugăm de fiecare dată un nou know-how pentru a ne dezvolta mărcile”, rezumă Valérie Salomon. „Elle”, dar și „Télé 7 jours” sunt locuri de joacă promițătoare pentru specialistul video, care va beneficia și de puterea conducerii CMI de a-și crește veniturile.

Pluralism

Prin această nouă investiție, cel de-al doilea grup de presă al revistei franceze își continuă, așadar, dezvoltarea rapidă, condusă și de lansări, precum cea din aprilie a „Dossiers de Chroniques Criminelles” sau „Franc-Tireur” din octombrie 2021 – un succes cu aproximativ 22.000 de vânzări în fiecare săptămână și tot atâți abonați.

„De când Daniel Kretinsky a preluat revistele grupului Lagardère, în 2018, am lansat șase mărci și am realizat trei achiziții sau investiții în capitaluri proprii, în ideea de a dezvolta un grup pluralist, care să găzduiască titluri complementare, care să reflecte o diversitate de opinii și teme și afectează toate publicurile”, spune Valérie Salomon. Totul fără a pierde bani, grupul CMI Franța fiind profitabil în ciuda creșterii prețului hârtiei anul trecut. Cifra de afaceri anuală a acestuia este de aproximativ 220 de milioane de euro, conform informațiilor noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Economia Japoniei s-a contractat în primul trimestru

Economia Japoniei a scăzut în primul trimestru iar yenul...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...


pixel