Guvernul canadian interzice aplicația TikTok pe dispozitivele angajaților
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nici Canada nu mai vrea TikTok
Nici Canada nu mai vrea TikTok
După ce Comisia Europeană  și SUA au interzis aplicația TikTok pentru pentru proprii funcționari, acum a venit rândul și guvernului canadian de a lua o măsură similară.

Canada va interzice funcționarilor publici să folosească TikTok pe dispozitivele mobile care aparțin guvernului, potrivit unei note interne consultate de Bloomberg News.

Aplicația de socializare, deținută de compania chineză ByteDance Ltd., va fi eliminată și blocată automat, din cauza unor probleme de securitate legate de colectarea de date, începând cu sfârșitul lunii.

"Această decizie a fost luată de către Chief Information Officer of Canada pentru a asigura securitatea și protecția sistemelor și rețelelor de informații guvernamentale", a precizat guvernul în memo. "O analiză a comportamentului aplicației mobile în legătură cu Politica privind serviciile și digitalul a constatat că metodele de colectare a datelor de către TikTok pot lăsa utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice".

Conținutul memo-ului a fost raportat pentru prima dată de ziarul National Post.

Interdicția canadiană urmează unor decizii similare luate de Comisia Europeană și de Congresul SUA. Aplicația a stârnit îngrijorări în materie de securitate din partea guvernelor occidentale din cauza faptului că este deținută de chinezi și a temerilor că guvernul de la Beijing ar putea forța compania să împărtășească datele utilizatorilor săi.

Săptămâna trecută, patru autorități de reglementare în materie de confidențialitate din Canada au lansat, de asemenea, o investigație asupra TikTok cu privire la colectarea, utilizarea și dezvăluirea de informații personale - inclusiv dacă respectă legile atunci când se ocupă de utilizatorii mai tineri.

Această investigație va determina, de asemenea, dacă compania își îndeplinește obligațiile de transparență atunci când colectează informații personale, au declarat autoritățile de reglementare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel